18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem İstanbul Valiliği’nden 29 Ekim Bayramlaşma Programı

İstanbul Valiliği’nden 29 Ekim Bayramlaşma Programı

İstanbul Valiliği’nden 29 Ekim Bayramlaşma Programı 1
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya Hanımefendi ev sahipliğinde Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu hanımefendi, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma, Sahil Güvenlik ve Emniyet Teşkilâtlarının personelleri, adli ve mülkî erkân, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, il ve ilçe protokolü, şehit aileleri ve gaziler, akademisyenler, spor, sanat ve iş dünyasından isimler katıldı.
İstanbul Valiliği’nden 29 Ekim Bayramlaşma Programı 2
Program, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Hatice Nur Yerlikaya Hanımefendi’nin girişte davetlileri karşılaması ile başladı.
İstanbul Valiliği’nden 29 Ekim Bayramlaşma Programı 3
Törende Vali Yerlikaya, davetlilere hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.
İstanbul Valiliği’nden 29 Ekim Bayramlaşma Programı 4
u003cbu003e“Cumhuriyetimiz, Köklerini Tarihin Derinliklerinden Alan Ulu Bir Çınar”u003c/bu003eCumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan Vali Yerlikaya, “Bundan bir asır önce, kutsal vatan toprağımızın dört bir yanı düşman çizmeleriyle kirletilmiş, masmavi Boğaz’ımız kapkara kesilmişti. O kapkara günlerde, tüm Anadolu nefesini tutmuş, küçük bir umut, bir tutam ışık, adeta bir ses bekliyordu. İşte o beklenen ses ‘Ya İstiklâl, ya ölüm!’ diye,19 Mayıs’ta, Samsun’dan yankılanmış, tüm yurda dalga dalga yayılmıştı. Gazi Mustafa Kemal Paşa, bundan tam 99 yıl önce, 28 Ekim akşamı ve tam da bu saatlerde, ‘İçimde milli bir sır gibi sakladım’ dediği o büyük sırrı açıklamıştı: ‘Efendiler, yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz.’ Cumhuriyet, 29 Ekim akşamı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde alkışlar ve dualarla, birbirinden coşkulu konuşmalarla kabul edilmişti.
İstanbul Valiliği’nden 29 Ekim Bayramlaşma Programı 5
İstanbul Valiliği’nden 29 Ekim Bayramlaşma Programı 6
Cumhuriyet’in ilân edildiği o ilk anlarda, İstanbul’da 3. Kolordu Komutanı Şükrü Naili Paşa, Fatih Belediyesi’nde bir davetteydi. Ankara’dan bir resmî bildiri iletildi kendisine. O tarihî bildiride, şunlar yazıyordu: ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhuriyet ilânına karar verdi. Bunu 101 pâre top atışıyla ilân ediniz.’ Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte halk sokaklara adeta coşkun bir sel gibi akıyordu. Beyazıt Meydanı dolup taşmış, Sultanahmet’e giden tramvaylar kalabalıktan durma noktasına gelmişti. Genci yaşlısı, kadını erkeğiyle 7’den 70’e tüm İstanbul Cumhuriyet coşkusunu yaşıyordu. Cumhuriyetimiz, köklerini tarihin derinliklerinden alan ulu bir çınar. Bu çınarın serpilip büyümesinde de nice yiğidin kanı, çokça gözyaşı ve bir milletin duası var.” dedi
İstanbul Valiliği’nden 29 Ekim Bayramlaşma Programı 7
u003cbu003e“Cumhuriyetimizin 99. Yılı Kutlu Olsun”u003c/bu003eVali Yerlikaya, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Bizler, Cumhuriyetin, hürriyetin ve bu cennet vatanın varisleriyiz. O’nu yaşatmak ve yükseltmek en büyük vazifemiz. Kurtuluş mücadelesi ile kazandığımız milli onurumuzun simgesi Cumhuriyetimiz, hepimizin omuzlarında yükselecektir. Önümüze çıkan tüm engelleri, ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’’ vizyonuyla, ‘Zafer bizimdir” ve ‘Başaracağız’ parolasıyla aşacak, varisi olduğumuz Cumhuriyetimizi ilelebet yükseltmeye ve yüceltmeye devam edeceğiz. Aynı coşku ve anlayışla 2023 yılına, Cumhuriyetimizin 100. yılına daha hızlı ve emin adımlarla ilerleyeceğiz. Cumhuriyetimizin 99. Yılı kutlu olsun.”
İstanbul Valiliği’nden 29 Ekim Bayramlaşma Programı 8
Vali Yerlikaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizi yâd ederek konuşmasını noktaladı.Tören, Limak Filarmoni Orkestrası’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 99. Yıl Özel Konseri ile sona erdi.
İstanbul Valiliği’nden 29 Ekim Bayramlaşma Programı 9
İstanbul Valiliği’nden 29 Ekim Bayramlaşma Programı 10
İstanbul Valiliği’nden 29 Ekim Bayramlaşma Programı 11
İstanbul Valiliği’nden 29 Ekim Bayramlaşma Programı 12
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP'li Durmaz, Ortaca Belediyesi'nde toplu açılış törenine katıldı

MHP'li Durmaz, Ortaca Belediyesi'nde toplu açılış törenine katıldı