20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem İstanbul'da kuvvetli sağanak! Trafik kilitlendi, tramvay seferleri durdu

İstanbul'da kuvvetli sağanak! Trafik kilitlendi, tramvay seferleri durdu

Meteoroloji ve İstanbul Valiliği'nin peş peşe uyarılarının ardından İstanbul'da sağanak yağış aralıklarla etkili oluyor. Kentin bazı bölgelerinde şiddetli sağanak etkili olurken İstanbul'un üstünü kara bulutlar sardı. İstanbul trafiği sağanak yağışın etkisiyle kilitlenirken sağanak yağış tramvay seferlerini de durdurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul'da kuvvetli sağanak! Trafik kilitlendi, tramvay seferleri durdu

Su baskınları nedeniyle Kabataş-Bağcılar ve Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı seferleri yapılamıyor. Son dakika gelişmesine göre Başakşehir'de sağanak nedeniyle yol kenarındaki istinat duvarı çöktü.

İstanbul'da kuvvetli yağış etkili oluyor. Kentin üstünü siyah yağmur bulutları sardı. Başakşehir Şeyh Şamil Caddesi'nde yağmurun ardından yol kenarındaki istinat duvarı çöktü. Olay yerine ekipler sevk edildi. Ekiplerin çalışmaları sürüyor. 

SULTANGAZİ'DE ARAÇLAR MAHSUR KALDI

İstanbul'da etkili olan kuvvetli yağış Sultangazi'de su baskınlarına yol açtı. Cebeci Mahallesi'nde bazı sokaklar su altında kaldı. Araçlar suda mahsur kalırken evleri de su bastı.

Bayrampaşa'da 3 gün önceki yağışta su basan Maltepe alt geçidi, İstanbul'da etkili olan yağış nedeniyle yine suyla doldu.

TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 78'İ BULDU

İstanbul cuma trafiği sağanak yağışın da etkisiyle kilitlendi. Saat 16.20 sularında trafik yoğunluğu yüzde 78 olarak ölçüldü.

SU BASKINLARI NEDENİYLE TRAMVAY SEFERLERİ DURDU

Sağanak yağış tramvay seferlerini durdurdu. Su baskınları nedeniyle Kabataş-Bağcılar ve Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı seferleri yapılamıyor.

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda geçici bir süre için seferlerimiz, Bağcılar-Fındıklı istasyonları arasında yapılmaktadır" denildi.

Diğer açıklamada ise, "Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı'nda geçici bir süre için seferlerimiz yapılamamaktadır" uyarısı yer aldı. 

İSTANBUL'DA KUVVETLİ SAĞANAK

İstanbul'un bazı bölgelerinde başlayan sağanak hayatı olumsuz etkiliyor. Bulutlu ve gök gürültülü havanın hakim olduğu kentin bazı bölgelerinde sağanak başladı.

Şişli ve Beyoğlu civarında şiddetti şekilde devam eden sağanaktan korunmaya çalışan vatandaşlar, dükkanlara, otobüs duraklarına ve binaların tentelerinin altına sığındı. Taksim Meydanı'nda birçok kişi yağmura hazırlıksız yakalandı. Vatandaşlar duraklara ve iş yerlerine sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

Yağış nedeniyle bazı yollar ve caddelerde su birikintileri oluştu, trafikte seyir halindeki araçların sürücüleri de ilerlemekte zorluk çekti.

METEOROLOJİ VE VALİLİK UYARMIŞTI

Meteoroloji'den yapılan uyarıda "Yapılan son değerlendirmelere göre; 18.06.2021 Cuma günü İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da aralıklı ve yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denilmişti.

İstanbul Valiliği ise "İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin son değerlendirmelerine göre; İstanbul’da bugün (18 Haziran) aralıklı ve yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor" uyarısında bulunmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Babalar Günü el yapımı hediye fikirleri! 2021 en güzel Babalar Günü hediyeleri farklı ve anlamlı!

Babalar Günü el yapımı hediye fikirleri! 2021 en güzel Babalar Günü hediyeleri farklı ve anlamlı!