20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Kalimnos neresi? İşte Kalimnos'un (Kelemez) haritadaki yeri...

Kalimnos neresi? İşte Kalimnos'un (Kelemez) haritadaki yeri...

TRT 1'in sevilen dizisi Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı'nda heyecan dorukta. 12. bölümüyle ekrana gelen yapımda geçen yer isimleri seyirciler tarafından merak ediliyor. Peki, Kalimnos neresi? İşte Kalimnos'un (Kelemez) haritadaki yeri...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kalimnos neresi? İşte Kalimnos'un (Kelemez) haritadaki yeri...

Perşembe akşamları seyircisini ekran başına toplayan Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı son bölümüyle izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Önemli yapımlardan biri olan dizideki Kalimnos'un neresi olduğu araştırılıyor. İşte Kalimnos'un (Kelemez) haritadaki yeri...

KALİMNOS NERESİ? 

Kelemez, Kilimli ya da Kalimnos (Yunanca: Κάλυμνος, romanize: Kalimnos, İtalyanca: Càlino), Yunanistan'ın Güney Ege bölgesinde bulunan bir ada ve belediyedir. Ada, Ege Denizi'nin güneydoğusunda yer almakta olup On İki Ada'nın bir parçasıdır. Yüzölçümü 134,5 km² olan belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 16.179'dur.

Kelemez, İstanköy Adası'nın 12 km kuzeyinde, İleryoz Adası'nın 2 km güneyinde yer almaktadır. Adanın Türkiye'ye en yakın olduğu kara parçası, Türkiye ve Yunanistan arasında tartışmalı durumdaki, Kelemez'in 10 km doğusundaki Kardak Kayalıkları hariç 12 km doğudaki Topan Adası'dır. Adanın en yakın olduğu anakara ise adaya 17 km uzaklıktaki Muğla ilinin Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük beldesidir. Ada ile İstanköy arasındaki seferler 30 ilâ 45 dakika, Rodos ile seferler ise 2 ilâ 5 saat arasında sürmektedir.

Çevredeki 80 nüfuslu, Türkiye ile tartışma konusu olan Keçi, 94 nüfuslu Telendos, 2 nüfuslu Kalolimni adaları, 2 nüfuslu Plati Kayalığı'nı ve birçok yerleşim olmayan adacık ve kayalıkları da içeren Kelemez Belediyesi'nin toplam yüzölçümü 134.544 kilometrekare, nüfusu ise 16,179'dur.Bu belediye, adanın adını taşıyan Kelemez bölgesel birimine bağlıdır.

Ada, On İki Ada'nın Rodos ve İstanköy'ün ardından en kalabalık üçüncü adasıdır. Zengin nüfusuyla bilinen ada, On İki Adalar'ın en zengin nüfusuna, aynı zamanda Ege Adaları'nın en zengin nüfuslarından birine sahiptir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye doğru yürüyüşünü emin adımlarla sürdürecektir

Türkiye doğru yürüyüşünü emin adımlarla sürdürecektir