22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Aşı maymunlara enjekte edildi! İşte sonuç

Aşı maymunlara enjekte edildi! İşte sonuç

Aşı maymunlara enjekte edildi! İşte sonuç 1
New York Times'ın haberine göre geçen ay ABD'deki bir tesiste 6 adet rhesus makak maymununa Oxford Üniversitesi'nde geliştirilen aşıdan bir doz enjekte edildi.
Aşı maymunlara enjekte edildi! İşte sonuç 2
Ardından maymunlar, Covid-19 hastası olan diğerleriyle birlikte yaşamaya bırakıldı.
Aşı maymunlara enjekte edildi! İşte sonuç 3
Araştırmanın lideri Doktor .Vincent Munster, Rhesus makak maymunları genetik olarak insanlara en yakın tür” açıklamasını yaptı.
Aşı maymunlara enjekte edildi! İşte sonuç 4
Bununla birlikte, Oxford üniversitesi aşının insan deneylerine geçen hafta başladı.Potansiyel aşının, virüsün ürettiği çivi proteine yapışarak onun hücrelere nüfuz etmesini önleyecek antikorları üretmesi amaçlanıyor. 2 gönüllüyle başlayan çalışmanın yöneticisi ve Oxford Üniversitesi Aşı Bilimi Profesörü Sarah Gilbert, ekibin aşıyı Eylül ayında geliştireceğinden yüzde 80 oranında emin olduğunu belirtmişti. 
Aşı maymunlara enjekte edildi! İşte sonuç 5
Geçen ay doz almaya başlayan maymunların corona virüse karşı tamamen bağışıklık geliştirdiği ve bir ay boyunca hastalığa yakalanmadığı belirtildi.
Aşı maymunlara enjekte edildi! İşte sonuç 6
Öte yandan, Çinli ilaç şirketi SinoVac da rhesus makaklarını aşılamada başarılı oldu ve 144 insan katılımcısıyla testlere başlayacağını duyurdu.
Aşı maymunlara enjekte edildi! İşte sonuç 7
Avrupa’da ise Alman Leukocare, İtalyan ReiThera ve Belçikalı Univercell şirketleri başka bir potansiyel aşı üzerinde birlikte çalışıyorlar ve önümüzdeki birkaç ay içinde insan testlerine başlayacaklarını açıkladılar.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Esed'in yerine geçecek ismi açıkladı

Esed'in yerine geçecek ismi açıkladı