20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz'dan 'kurallara uyun' çağrısı

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz'dan 'kurallara uyun' çağrısı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Türkiye'de ilk Covid-19 vakasının görüldüğü Mart ayından bu yana sağlık çalışanlarının büyük bir emek sarf ettiğine dikkat çekerek, vatandaşların da kurallara uymasıyla el birliğiyle salgının kontrol altına alınabileceğini söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz'dan 'kurallara uyun' çağrısı

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Görevlisi, Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Hekimler, sağlık memurları, tıp teknisyenleri, paramedikler ve bizlere bu hizmetlerin sunumunda yardım eden yardımcı sağlık personellerimiz, güvenlik görevlilerimiz, temizlik hizmetlilerimiz gecesini gündüzüne katarak çalışmaya devam ediyor. Çok şükür ki şu anda ülkemiz Türkiye olarak dünyada en fedakar en özverili sağlık çalışanlarına sahibiz. Ve biz gücümüzü bu özverili sağlık çalışanlarından alıyoruz.

Hepsi de işlerinin başında büyük bir kuvvetle vazifeye gece gündüz demeden hastalara şifa olmak için sağlık hizmeti vermeye devam ediyorlar. Ama pandemi süreci el birliğiyle başarabileceğimiz bir süreç. Dünyadaki bütün insanların bu konuda iş birliği yapması gerekiyor. Aşı çalışmalarından tutun da koruyucu önlemlere kadar. Hepimiz bu noktada bütünün parçalarıyız" dedi.

'TEDBİRLERE RİAYET ETMELİYİZ'

Doç. Dr. Kayıpmaz, Türkiye’de tedavi, tanı gücünün yüksek ve sağlık çalışanlarının çok özverili olduğunu; fakat bu işin sadece bir kısmı olduğunu vurgulayarak, "Bu işin önemli bir boyutu da bu hastalığa yakalanmamayı sağlamak. Bunu sağlamak için her birimiz vatandaş olarak tedbirlere riayet etmemiz gerekiyor.

Biz ne kadar tedbirlere uyar ve o kadar iyi örnek olursak, toplumda da tedbirlerin günlük yaşantıda uygulanması hat safhada olursa salgın o kadar basit şekilde kontrol altına alınabilir. Ama uymadığımızda, kalabalıklardan kaçınmadığımızda ne yazık ki bu da vaka sayılarına artı olarak yansıyor" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Hatay-Amanos kırsalında 3 terörist etkisiz hale getirildi'

'Hatay-Amanos kırsalında 3 terörist etkisiz hale getirildi'