23 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Tedavi böyle yapılıyor...

Tedavi böyle yapılıyor...

Tedavi böyle yapılıyor... 1
Pandemiye karşı mücadele veren sağlık çalışanlarının, acil servisten yoğun bakıma kadar çalışmaları kayda alındı.
Tedavi böyle yapılıyor... 2
Sağlık Bakanlığı, koronairüsle mücadelede önemli görev üstlenen Ankara Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanlarının mücadelesini görüntüleyip paylaştı. Hastanede, acil servise gelen tüm hastalar termal kameralarla taranıyor.
Tedavi böyle yapılıyor... 3
Triyaj alanında Covid-19 şüphesi olan ve olmayan kişiler hemen birbirinden ayrılarak, farklı alanlara yönlendiriliyor.
Tedavi böyle yapılıyor... 4
Muayene edilen hastaların gerekirse akciğer tomografisi gibi diğer tetkikleri yapılıyor. Biyolojik numune alma kabinlerinde PCR testi için numune alınıyor.
Tedavi böyle yapılıyor... 5
Şüpheli olan ve takibi gereken hastalar ile hastaneye yatışı yapılan hastalara, bulaş riskini belirtmek için sarı bileklik takılıyor.
Tedavi böyle yapılıyor... 6
Doç. Dr. Gülhan Kurtoğlu Çelik, koronavirüs şüphesiyle hastaneye getirilen kişilere uygulanan prosedürü anlatarak, Ön triyajda Covid-19 düşünülen hastalar öncelikle poliklinik alanına geliyor, poliklinikte değerlendirilmeleri yapılıyor, vital bulguları bakılıyor.
Tedavi böyle yapılıyor... 7
Tetkikler yapıldıktan sonra bu hastanın süreci uzayacaksa ve yatış planlanıyorsa gözlem alanlarına alınıyor, buradan sonra enfeksiyon hastalıkları ile birlikte konsültasyonlarımızı tamamlıyoruz.
Tedavi böyle yapılıyor... 8
Örnek alma işlemlerimiz ise bu Covid örnek alma alanlarında en yüksek düzey koruyucu ekipmanlarla ve personelimizi korumak amacıyla negatif basınçlı ortamda bulunan özel kabinlerde gerçekleşiyor ifadesini kullandı.
Tedavi böyle yapılıyor... 9
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği'nde eğitim görevlisi olarak hizmet veren Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, profesör doktorlar, doçent doktorlar, doktor öğretim üyelerinin de 24 saat sabaha kadar nöbet tutacak şekilde bir vardiyada çalıştıklarını söyledi. Doç. Dr. Kayıpmaz, Bu anlamda da günlük uzman ve öğretim üyesi, nöbet tutan sağlık personeli sayısı anlamında Türkiye’de öncü bir yerde olduğumuzu söyleyebilirim dedi.
Tedavi böyle yapılıyor... 10
Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, koronavirüs teşhisi konan hastaların tedavi edildiği yoğun bakımlar hakkında bilgi vererek, Şu anda hastanemizde özellikle bu Covid pozitif hastalarımızı izole ettiğimiz alanlardan birindeyiz, bir yoğun bakımdayız.
Tedavi böyle yapılıyor... 11
Burasında bütün bu tip hastalarımıza baktığımız yoğun bakımlarımız gibi tamamen negatif basınçlı sistem söz konusu.
Tedavi böyle yapılıyor... 12
Yani her hastanın solunum ile sahaya bıraktığı partiküller, o odadaki negatif basınç emici uçlar tarafından emiliyor ve bu personelimizin yoğun olarak çalıştığı merkez alanlarına da çok kuvvetli yüzde yüz temiz hava sahalara basılıyor.
Tedavi böyle yapılıyor... 13
Normalde negatif basınçlı olmayan bu yoğun bakımlarımızı, Covid hastalığına özel tamamen negatif basınçlı hale getirdik. Pandemi hastanesi olarak Bakanlığımızca ilan edildikten sonra, kampüsümüzü çeşitli alanlara ayırdık diye konuştu.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hayat Eve Sığar uygulaması kullanıma açıldı

Hayat Eve Sığar uygulaması kullanıma açıldı