21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Kütahya'da 'Bölgesel Saha ve Masabaşı Tatbikatı' başladı

Kütahya'da 'Bölgesel Saha ve Masabaşı Tatbikatı' başladı

TAMP kapsamında düzenlenen AYDES destekli "Bölgesel Saha ve Masabaşı Tatbikatı" 10 ilin katılımıyla Kütahya’da başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kütahya'da 'Bölgesel Saha ve Masabaşı Tatbikatı' başladı

HABER:MEHMET ARKAN

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde yereldeki afet risklerini en aza indirmek için yürütülen çalışmalar kapsamında pilot il seçilen Kütahya’da Afet Yönetimi Karar Destek Sistemi (AYDES) destekli "Bölgesel Saha ve Masabaşı Tatbikatı" başladı.

Kütahya Valisi Dr. Ömer TORAMAN, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK ve il protokol üyeleri tatbikat öncesi Kütahya Belediyesi Ata Spor Tesislerindeki konuşlanma alanında incelemelerde bulunup bilgiler aldı.

 KISA MESAJ GÖNDERİLDİ

 Bölgesel Saha ve Masabaşı Tatbikatı, ilgili kurum ve kuruluş müdürleri ile personele saat 10.00’da uyarı amaçlı kısa mesajların (SMS) gönderilmesiyle başladı.

Tatbikat senaryosu gereği Kütahya merkezli 5,6 büyüklüğündeki deprem üzerine Kütahya Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri Kütahya Valisi Dr. Ömer TORAMAN başkanlığında, Afet Yönetim Merkezi Çadırı’nda toplandı.

BEŞ AŞAMADAN MEYDANA GELİYOR

Bölgesel Saha ve Masabaşı Tatbikatı senaryosunun 5 aşamadan meydana geldiğini belirten İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali ARTUN; haberleşme süreci, İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri (İAADYM) ve hizmet grubu personelinin toplanma süreci, AFAD Başkanlığı ve Koordinasyon Kurulu karar alma ve müdahale süreci, yapılan müdahalelerin raporlanması ve tespit edilen ihtiyaçların üst makamlara bilgilendirilmesi konuları hakkında bilgiler verdi.

Senaryonun 5 aşamadan meydana geldiğini belirten Ahmet Ali ARTUN; Sıkıştırılmış, gerçek zamanlı, kapsamlı bir saha ve masabaşı tatbikatı. 2 gün sürecek olan tatbikatta geçireceğimiz süreç gerçek afet zamanındaki 15-20 günlük süreci ifade etmektedir, dedi.

HER KURUM VE KURULUŞ AFET DURUMUNDA NE YAPACAĞINI BİLMELİ

Afet planının kurum ve kişiler tarafından benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Vali Dr. Ömer TORAMAN; Afet planı dosyası, hizmet grupları ve destek kurumların üst yöneticilerinin masalarında bulunmalı.  Afet olduktan sonra gerek bireysel gerek kurumsal gücümüzü seferber etsek dahi faydalı olamayabiliriz. Her kurum, kuruluş ve kişi olası bir afet durumunda ne yapacağı konusunda bilgi sahibi olmalı ve afet bilinci oluşmalı, dedi.

10 İLİN YETKİLİLERİ KATILDI

Kütahya Valiliği koordinesinde yürütülen ve 2 gün sürecek olan Bölgesel Saha ve Masabaşı Tatbikatında; Kütahya, Bursa, Afyonkarahisar, Balıkesir, Bilecik, Eskişehir, Manisa, Uşak, Çanakkale ve Yalova illerinden 334 personel, 33 ekip, 60 adet arama-kurtarma aracı ve 5 arama kurtarma köpeği yer aldı.

Koordinasyon toplantısına; Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati GÜNDÜZ, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, AFAD Müdahale Daire Başkanı Abdülkadir TEZCAN, Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri ile 10 ilin yetkilileri katıldı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bartın Belediyesinde denetimler kayıt altında

Bartın Belediyesinde denetimler kayıt altında