MENÜ
Türkgün Gündem Muğla'da kaçakçılık operasyonu: 2 zanlı tutuklandı

Muğla'da kaçakçılık operasyonu: 2 zanlı tutuklandı

Muğla'nın Bodrum, Marmaris ve Milas ilçelerinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 120 litre etil alkol ve patlayıcı düzenekler ele geçirildi.

Muğla'nın Bodrum, Marmaris ve Milas ilçelerinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 120 litre etil alkol ve patlayıcı düzenekler ele geçirildi.

KAYNAK: AA

Muğla'nın Bodrum, Marmaris ve Milas ilçelerinde polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen eş zamanlı operasyonda, ele geçirilen yasa dışı malzemelerle ilgili 2 şüpheli tutuklandı.

Muğla Kaçakçılıkla Mücadele Operasyonu

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ve İstihbarat Şube ekipleri, Bodrum, Marmaris ve Milas ilçelerinde belirlenen adreslere baskın düzenledi.

Operasyon sonucunda 120 litre etil alkol, 3 el detektörü, 2 patlayıcı düzenek (dinamit), 2 kırıcı, jeneratör ve akü ile çok sayıda kazma aparatları ele geçirildi. Güzergahları takibe alan ekipler, olayla ilgili 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

Mahkeme Kararı: Tutuklama

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Kaçakçılıkla mücadele ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet kapsamında yargılanan zanlılar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaçak Kazı ve Kaçakçılık Suçlarına Adli İşlem

Operasyon kapsamında 5 kişiye daha "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" ve "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet" suçlarından adli işlem yapıldı.

Muğla'da Kaçakçılıkla Mücadele Devam Ediyor

Yetkililer, bölgede kültür varlıklarının korunması ve kaçakçılığın önlenmesi amacıyla operasyonların kararlılıkla süreceğini belirtti. Muğla'da düzenlenen bu son operasyon, bölgede yasadışı ticaretle mücadelede önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *