22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Muhammet Saltuk Kalem kimdir, kaç yaşında? Muhammet Saltuk Kalem nasıl ve neden öldü?

Muhammet Saltuk Kalem kimdir, kaç yaşında? Muhammet Saltuk Kalem nasıl ve neden öldü?

2004'te Kurban Bayramı’nda Konya'da 92 kişinin öldüğü Zümrüt Apartmanı'nın sağ çıkan Muhammet Saltık Kalem hayatını kaybetti. Haberi duyan herkes genç adamın nasıl öldüğünü merak ediyor. Peki, Muhammet Saltuk Kalem nasıl ve neden öldü? Muhammet Saltuk Kalem kimdir, kaç yaşında? Detaylar haberde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muhammet Saltuk Kalem kimdir, kaç yaşında? Muhammet Saltuk Kalem nasıl ve neden öldü?

Yıllar önce çöken 11 katlı Zümrüt Apartmanı'ndan 132 saat sonra sağ çıkan Muhammet Saltık Kalem'den acı haber geldi. O enkazdan anne ve babasını kaybeden Kalem, Antalya'da yaşamını yitirdi. Peki, Muhammet Saltuk Kalem kimdir, kaç yaşında? Muhammet Saltuk Kalem nasıl ve neden öldü?

MUHAMMET SALTUK KALEM NASIL VE NEDEN ÖLDÜ?

Antalya’da ilginç bir olay gerçekleşti. 2004 yılında 92 kişinin hayatını kaybettiği Zümrüt Apartmanı faciasında enkazdan 132 saat sonra kurtarılan Muhammet Saltık Kalem, balkondan düşerek yaşamını yitirdi.

Yıllar sonra Konya Adliyesi ön bürolarda zabıt katibi olarak göreve başlayan Muhammet Saltuk Kalem, eğitim için geldiği Antalya ATGV Eğitim ve Sosyal Tesisleri'nde dün akşam saatlerinde epilepsi nöbeti geçirip balkondan düştü.

Kalem, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Muhammet Saltuk Kalem'in yanında bulunan eşi Elif Kalem'in de Konya Bölge Adliye Mahkemesi'nde görev yaptığı öğrenildi. Kalem'in cenazesi Antalya'daki otopsi işlemlerinin ardından Konya'ya getirilecek.

NE OLMUŞTU?

2 Şubat 2004 tarihinde Konya’nın Selçuklu ilçesi Kerkük Caddesi'nde Kurban Bayramı'nın ikinci günü akşamı 11 katlı Zümrüt Apartmanı aniden çökmüştü. 92 kişinin enkaz altından cenazesi çıkartılmıştı.

Faciada vefat edenler anısına anıt veya yeşil alan yapılması önerilen binanın bulunduğu alana, 2015 yılında 10 katlı, içinde stüdyo dairelerin bulunduğu yeni bir bina yapılmıştı.

Faciada yaklaşık 9 gün süren enkaz kaldırma işlemlerinin ardından yasal süreç başlatılmıştı. Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2007'de görülen davada, tutuksuz yargılanan sanıklar müteahhit Ali Vedat Kaya 5 yıl, taşeron İsmail Hakkı Canlıer 4 yıl, proje sorumlusu Halil İbrahim Elliiki 2 yıl, 3 belediye görevlisi ise 2'şer yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

MUHAMMET SALTUK KALEM KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Muhammet Saltuk Kalem, Konyalıdır. 32 yaşındaki Muhammet Saltuk Kalem, Konya Adliyesi ön bürolarda zabıt katibi olarak görev yapmaktaydı.

Muhammet Saltuk Kalem 2004'teki Zümrüt Apartmanı'ndan 5.5 gün sonra sağ olarak çıkmıştır.

Muhammet Saltuk Kalem, eğitim için geldiği Antalya ATGV Eğitim ve Sosyal Tesisleri'nde dün akşam saatlerinde epilepsi nöbeti geçirip balkondan düşerek hayatını kaybetti.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
eFootball PES 2022 çıkış tarihi belli oldu mu? PES 2022 Mobile ne zaman çıkacak?

eFootball PES 2022 çıkış tarihi belli oldu mu? PES 2022 Mobile ne zaman çıkacak?