Bonibon olarak bilinen bu şekerlemeler, çikolata parçacıklarının gıda boyası ile kaplanması ile yapılır. Sıcak bir su ile boyaların nasıl çıktığını göreceksiniz. Çocukları bu yiyeceklerden uzak tutmak en iyisi.
Bir balın orjinal olup olmadığını anlamak için bir kaba biraz bal döktükten sonra ılık bir su katarak 1 dakika kadar suyu sallamak gerekiyor. Eğer bal petek şeklini alırsa orjinal bal olduğu söyleniyor. Sahte ballar bu şekli almadığı iddia edildi. Hemen denemekte fayda var.
Geçtiğimiz günlerde resmi twitter hesabından helal olmadığını açıklayan Nutella. İçindekiler kısmına göre hazırlanan tarif tam da böyle. Yüzde 90 şeker, yüzde 2 fındık, yüzde 2 hindistan cevizi, yüzde 6'sı palm yağı.
Bir bardak kolanın kaynatılarak içinden çıkan şeker miktarı. Görüntü ne kadar da korkunç. İşte bunu tüketiyoruz.
Şekersiz kolanın kaynatılarak ortaya çıkan durumu. Her ne kadar şeker olmasa da tuhaf bir tabaka bıraktığı ortada.
Çocukların çok sevdiği şekerlemelerden olan jelibonlar işte böyle yapılıyor. Sıcak suyun içine konulan sığır jelatini kaynatılıyor.
Yine gıda boyası eklenerek karıştırılıyor.
Kaynama bittikten sonra buz kalıplarına konularak buzluğu atılıyor.
Jelibonlar bu şekilde üretilip çocukların tüketimine sunuluyor. Sığır jelatini ve gıda boyası.
Marketlerde satılan elmalara sıkılan vaks adı verilen parlatıcının marifeti. Soldaki elma yıkandıktan sonra ki hali ile ne kadar sönük kalıyor değil mi? İşte parlak ve canlı görünen meyveler üzerine sıkılan kimyasallar sayesinde böyle görünüyor.
Soldaki sıcak suda karışıtırılmış margarin, sağdaki ise tereyağı. Soldaki margarinin kökeni işlenmiş bitkisel gıdalar olduğundan topak topak kalıyor. Sağdaki tereyağı ise tamamen doğal süt ürünü olduğu için çözülüyor. Margarin yediğimizde midemizde aynı bu şekli alıyor.