20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Öğrenciler, sınavsız yerleştirmede ilk üç tercihinden birine yerleşti

Öğrenciler, sınavsız yerleştirmede ilk üç tercihinden birine yerleşti

Sınavsız yerleştirmenin birinci adımında öğrencilerin yüzde 91'i ilk üç tercihinden birine yerleşti. Bu öğrencilerden birinci seçimine yerleşenlerin oranı yüzde 52 oldu. Diğer bir ifadeyle, sınavsız yerleşen öğrencilerin yarısından fazlası birinci seçimine yerleşme imkânı buldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Öğrenciler, sınavsız yerleştirmede ilk üç tercihinden birine yerleşti

- Sınavsız yerleştirme

Bu yıl öğrenciler sınavsız yerleştirmenin birinci adımında öğrencilerin yüzde 91'i ilk üç tercihinden birine yerleşti. Bu öğrencilerden birinci seçimine yerleşenlerin oranı yüzde 52 oldu. Diğer bir ifadeyle, sınavsız yerleşen öğrencilerin yarısından fazlası birinci seçimine yerleşme imkânı buldu.

Bu durum, öğrencilerin, iki kez daha yerleştirmeye esas nakil hakları ve daha sonra il/ilçe komisyonları tarafından yapılacak yerleştirme ve nakil hakları dikkate alındığında neredeyse bütününün sınavsız biçimde tercih ettikleri bir okula yerleştirilebileceğini gösterdi.

- Öğrencilerin istediği okul türüne yerleşme oranları yükseldi

Anadolu liselerine yerleşen öğrencilerin yüzde 58'i birinci tercihindeki bir liseye yerleşirken, yüzde 99'u ilk üç tercihinde bulunan bir liseye girmeye hak kazandı.

Anadolu imam hatip liselerine yerleşmiş öğrencilerin yüzde 52'si birinci tercihindeki bir liseye girmişken yüzde 87'si ilk üç tercihinden birine yerleşti.

Mesleki ve TeknikAnadolu liselerine yerleşen öğrencilerin de yüzde 41'i birinci tercihindeki bir okula yerleşti. Bu öğrencilerin yüzde 79'u ise ilk üç tercihlerinde bulunan bir mesleki veTeknik Anadolu lisesine girdi.

- Tercihler için rehberlik hizmetleri meyvesini verdi

MEB tarafından LGS kapsamında tercih yapacak öğrenciler için bu yıl ilk kez hazırlanan "tercih robotu"ndan milyonlarca öğrenci yararlandı. Sınav ile öğrenci alan okullara yönelik kullanıma sunulan tercih robotu 3 milyon 91 bin 875 kez kullanıldı.

Sınav puanı olmadan öğrenci alan okullara yönelik oluşturulan mahalli yerleştirme tercih rehberi ise 12 milyon 688 bin 103 kez kullanıldı.

Öğrenciler, Bakanlık tarafından daha önce mesleki ve teknik eğitimin tanıtımıy ile ilgili hizmete alınan "Mesleğim Hayatım" portalından da tercih döneminde 1 milyon 679 bin 250 kez yararlandı.

- Yerleştirme süreci

İlk yerleştirmede yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam edecek.

Bu doğrultuda 29 Temmuz-2 Ağustos'ta yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları 5 Ağustos'ta açıklanacak.

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih müracaatları 5-8 Ağustos'ta yapılabilecek. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının 10 Ağustos'ta duyurulmasıyla merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci bitmiş olacak

Daha sonra hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme müracaatları alınacak ve 6 Eylül'de yerleştirme süreci bütünüyle sona erecek.

Öte yandan Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçlarına göre, merkezi sınavla öğrenci alan fen, sosyal bilimler ve Anadolu liseleri yüzde 100 dolarken, Anadolu imam hatip liselerinin doluluk oranı yüzde 99,9 oldu.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'da hırsızlar vatandaşları döner bıçağıyla kovaladı!

İstanbul'da hırsızlar vatandaşları döner bıçağıyla kovaladı!