21 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bir ilk

Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bir ilk

Osmaniye İl Müdürlüğü Koordinatörlüğünde yürütülen ve Osmaniye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen Huzurevi Destekli Okul öncesi Eğitim Modeli Uygulamasına (Geçmişten Geleceğe Kültürel Kod Aktarımı) 23 Nisan Anaokulu'nda Osmaniye Valisi Sayın Ömer Faruk Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ve Osmaniye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun katıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bir ilk

KADİR YILDIZ/TÜRKGÜN

Vali Coşkun’un teşekkür konuşmasından sonra söz alan Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak; "Biz bu projeye başlarken kuşakların bir araya gelmesini istedik, çünkü çocuklarımızın genç yetişkinlerden öğreneceği, onlardan alacağı birçok tecrübeler var. Bunu yaparken bilimsel temele oturtmak istedik. Yaklaşık 6 ayı bulan bu proje Türkiye'de model olacaktır. Biz değerlerimizi kaybetmek istemiyoruz ve bu değerlerimizi aktarırken de bilimsel bir altyapısının olmasını istiyoruz” dedi.


3 öğretmen ile 1 idareci ve Özden Huzurevinde kalan 5 huzurevi sakininin katılımıyla 23 Nisan Anaokulunda gerçekleştirilen proje uygulama sonrasında Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr.Özgül Polat; "Türkiye'de model olabilecek bu kadar güzel bir çalışmanın yapılması çok önemli, başka bir deyimle aktif yaşlanmayı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çok önemsiyor. Dolayısıyla güçlü bir işbirliği ile bu projenin hayata geçirilmesinin örneğidir. Yani disiplinler arası bir çalışmadır ve tabii ki aktif yaşlanmanın sadece sporla ilgili boyutu yoktur, sosyal-kültürel anlamda da bir yönü vardır. Biz bunların ölçümlerini başlattık, süreç içerisinde de genç yetişkinlerimizle ve çocuklarımızla yapacağımız birçok portfolyo çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam edecektir." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP Altındağ İlçe Başkanlığından örnek davranış

MHP Altındağ İlçe Başkanlığından örnek davranış