25 Ekim 2024
weather
16°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Osmaniye Yer Fıstığı Festivali ertelendi

Osmaniye Yer Fıstığı Festivali ertelendi

Osmaniye Yer Fıstığı Festivali, terör saldırısı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Festival Başkanı İbrahim Çenet, 22-23-24 Kasım tarihlerine erteleme kararı alındığını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Osmaniye Yer Fıstığı Festivali ertelendi

Osmaniye Belediyesi tarafından 25-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Yer Fıstığı Festivali, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yönelik düzenlenen terör saldırısı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Başkan İbrahim Çenet yaptığı açıklamada, “Osmaniye Fıstıkfest2024, 22-23-24 Kasım’a ertelendi. Menfur terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” dedi. 
 

Çenet, “Osmaniye’mizin stratejik ürünü olan yerfıstığının şu günlerde hasat sezonunu yaşıyoruz. Bizlerde bu güzellikleri siz değerli hemşerilerimizle ve tüm ülkemizle, güzel bir festivalle taçlandıralım istedik, gayret ettik, çalışmalarımızı tamamladık. Ama dün Ankara’da menfur terör saldırısının gerçekleşmesi hepimizi derinden üzdü. TUSAŞ’ta şehit düşen bilim insanlarımız ve vatandaşlarımızın acısı yüreğimizde. Bu vesileyle festivalimizin konser bölümünü iptal ettik. Hafta sonu yapacağımız canlı yemek gösterileri de dahil bir çok programı erteledik. Sadece bugün Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsünde Osmaniye Yer Fıstığı Panelimizi yaptık. Yarında Korkut Ata Üniversitemizde (OKÜ) “Her yönüyle Osmaniye Yer Fıstığı” çalıştayımızı yapacağız. Osmaniye Yer Fıstığını her yönüyle bilim insanlarımızla ve üreticilerimizle masaya yatıracağız.” dedi. 
 

Başkan İbrahim Çenet, festivalin 22-23-24 Kasım’a ertelendiğini belirterek, “Allah ülkemize milletimize birlik ve beraberlik nasip etsin, birliğimizi, dirliğimizi daim etsin.” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Olimpik Lyon-Beşiktaş maçından notlar

Olimpik Lyon-Beşiktaş maçından notlar