18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Sağlık Bakanı Memişoğlu'nda 'yenidoğan çetesi' açıklaması: Gereğini yapıyoruz

Sağlık Bakanı Memişoğlu'nda 'yenidoğan çetesi' açıklaması: Gereğini yapıyoruz

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "Mayıs 2023 yılında il sağlık müdürlüğünün bir ihbarı mali şubeye ve savcılığa bildirmekle başlayan bir süreç yanlış uygulamaları önlemek amacıyla başlayan ve bu süreçte çeşitli dinlemelerle suçlular tutuklandılar. Bunların içinde sağlık çalışanları ve sağlık dışı çalışanlar da var. İkinci aşamada adli süreç devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sağlık Bakanı Memişoğlu'nda 'yenidoğan çetesi' açıklaması: Gereğini yapıyoruz
KAYNAK: Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Prof.Dr. Kemal Memişoğlu, "Yenidoğan" çetesine ilişkin soruşturmanın 2023 yılının Mayıs ayında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün Emniyet Müdürlüğü ile savcılığa ihbarıyla başlayan bir süreç olduğunu bildirdi.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Memişoğlu, burada günde 9 bin vatandaşa hastanede hizmet verildiğini söyledi.

Memişoğlu, ülkenin dünyanın en iyi sağlık hizmetlerini sunabilen altyapısı ve insan gücüyle dünyaya örnek olduğunu, özveriyle işini yapan sağlık çalışanlarının yanı sıra illegaliteye karışanların da bulunduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bu özveriyle görev yapan arkadaşlarımızın yanında geçmiş konuşmalarımda söylediğim gibi illegaliteye, yanlış uygulamalara izin vermeyeceğiz. Çünkü bu Türkiye'nin değeri. E-nabız olsun, sağlık hizmetleri olsun, sağlığın Türkiye'deki iyi uygulamalarının dünya tarafından belirtilmesi olsun, Türkiye'nin değeri. Maalesef Türkiye'nin bu değerlerine saldırılar oluyor. Bu konuda biz her türlü önlemi alıyoruz. İllegaliteyle mücadelenin veya yanlış uygulamalarla mücadelenin, hele insanımızın hayatıyla ilgili yanlış uygulamaların hep peşinde olduk, peşinde olmaya devam edeceğiz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kırgızistan'da TDT Ticaret ve Ekonomiden Sorumlu Bakanlar Toplantısı düzenlendi

Kırgızistan'da TDT Ticaret ve Ekonomiden Sorumlu Bakanlar Toplantısı düzenlendi