21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak Kayseri’de Cem Evini ziyaret etti

Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak Kayseri’de Cem Evini ziyaret etti

Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak, Kayseri’de Hacı Bektaş-i Veli Cem Evini ziyaret etti. Son günlerde Aleviler üzerinden yapılmaya kalkışılan provokasyonlara tepki gösteren Başkan Bayrak, “İlçemizde Alevi kardeşlerimizle birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyoruz. Cem evimize gelen hemşerilerimizi ziyaret ederek aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğimizi ilettik” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak Kayseri’de Cem Evini ziyaret etti

Mesai kavramı gözetmeksizin çalışan Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak, hafta sonu Kayseri’ye gelerek Melikgazi İlçesi Battalgazi Mahallesi Eskişehir Caddesi üzerinde bulunan Hacıbektaş-i Veli Cem Evi'ni ziyaret etti.

Başkan Bayrak’a MHP Sarız İlçe Başkanı Hayrullah Kökoğlu ile MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ümit Coşkun, Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kürşat Erkek eşlik etti. İlk olarak Cem evini gezen Başkan ve beraberindekiler Alevi dedeleri Veli Kan, Ali Doğan ve Cemal Akıcı’yı ziyaret etti. Alevi dedeleri, Ülkemizin sosyal yapısı, Alevi Sünni kardeşliği, Hoca Ahmet Yesevi ile Hacı Bektaş-ı Veli Dergahlarının Anadolu’nun İslamlaştırılmasındaki rolleri ve Oğuz Boyları konusunda bilgiler verdi.

Sarız İlçesinde çok sayıda Alevi vatandaşın yaşadığını ve Cem evine gelen birçok hemşehrileri olduğunu belirten Başkan Baki Bayrak ziyarette yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde İzmir’de alevi vatandaşlarımızın evlerinin işaretlemesine tepki göstererek birlik beraberlik mesajları verdi.

Alevi'siyle Sünni'siyle biz birlikte Türkiye'yiz" diyen Başkan Bayrak, “Kuran’da bize bildirilmiştir, tüm Müminler kardeştir. Bizim inancımızda da bu vardır. Burada renk, cinsiyet ayrımı yoktur. İnancı, kökeni ne olursa olsun hiçbir vatandaşımızın ötekileştirilmesine ve milletimizin kardeşliğine, birlik ve beraberliğine bozmaya çalışanlara müsaade etmeyeceğiz. Biz kendimizi sizden hiç bir zaman ayırmadık ve ayırmamız da mümkün değil. Sonuç itibari ile sizleri seviyoruz. Biz farklılıklarımızı zenginliğimiz sayarız. Biz hep birlikte Türk Milletiyiz” dedi.
Kayseri Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Araştırma, Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sadık Genç’te ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son hali ortaya çıktı

Son hali ortaya çıktı