21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Sevilay, genç çiftçilere örnek oluyor!

Sevilay, genç çiftçilere örnek oluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın esprili şekilde ortaklık teklif ettiği genç çiftçi Sevilay Kılıçarslan, çalışkanlığı ve idealistliği ile örnek oluyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sevilay, genç çiftçilere örnek oluyor!

Eğitimli gençlere üretimi ve çiftçiliği teşvik eden genç çiftçi Sevilay Kılıçarslan azmi ile hayran bıraktı. Erdoğan'ın bile takdir ettiği genç çiftçi, üniversite mezunu olarak üretime destek oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tokat'ta çiftçiler buluşmasında espri ile ortaklık teklif ettiği genç çiftçi Sevilay Kılıçarslan, köy hayatı ile genç çiftçilere örnek oluyor. Ayrıca Erdoğan'ın ortaklık teklifinden onur duyduğunu belirten Kılıçarslan, "Çilek üretimi başladığında Tokat'tan Cumhurbaşkanımıza çilek göndereceğim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Mart'ta Yeni Tokat Havalimanın açılış töreni sonrasında belediye sosyal tesislerinde çiftçilerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite mezunu Sevilay Kılıçarslan'ın (25) çilek yetiştiriciliği yaptığını öğrenerek, "Beni ortaklığa kabul eder misin?" şeklindeki esprisi tebessümle karşılandı.

GENÇ ÇİFTÇİLERE ÖRNEK OLUYOR
Üniversite mezunu genç çiftçinin köy hayatı dikkatleri çekti. Tokat merkeze bağlı Eze Köyünde Sebahattin ile Safiye Kılıçarslan çiftinin 4 çocuğundan tek kız çocuğu olan Sevilay Kılıçarslan, Amasya Üniversitesi Veteriner Teknikerliği Bölümünden mezun oldu. Tokat Valiliği tarafından başlatılan "Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var" projesinden faydalanan Kılıçrslan, babası ile küçükbaş hayvan besiciliği yapmaya başladı. Aynı zamanda evlerinin bahçesinde çilek üretimi yapan Kılıçarslan, genç çiftçilere örnek oluyor.

"ORTAKLIK TEKLİFİNDEN ONUR DUYDUM"
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında geçen diyaloğu değerlendiren Kılıçaarslan, "Cumhurbaşkanımıza çilek üretimi ve küçükbaş hayvancılığı yaptığımı söyledim. Çilek üretiminde esprili şekilde bana ortaklık teklif etti. Ve ben bundan çok onur duydum. Çilek üretimi başladığında Tokat'tan Cumhurbaşkanımıza çilek göndereceğim" dedi.

VETERİNER HEKİM OLMAK İSTİYOR
Veteriner teknikerliği bölümü mezunu olduğunu ifade eden Kılıçarslan, "Şu anda küçükbaş hayvancılığı yapıyorum. Babamla birlikte bu işi yapıyoruz. Çilek üretimini tek başıma yapıyorum. İnşallah ileride mesleğimi icra etmek istiyorum. Veteriner hekim olmayı düşünüyorum. Benim gibi köyde yaşayan genç çiftçi olan herkese projelerden yararlanıp köyde çiftçilikle uğraşmasını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bu solcuların entel takımı da iftiracı, sokak takımı…

Bu solcuların entel takımı da iftiracı, sokak takımı…