22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Skandal karikatüre Türkiye'den peş peşe sert tepki

Skandal karikatüre Türkiye'den peş peşe sert tepki

Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i hedef alan skandal karikatürüne Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan tepki geldi.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Skandal karikatüre Türkiye'den peş peşe sert tepki

İslam'ı ve Müslümanları hedef alan yayınlarıyla bilinen Fransız Charlie Hebdo dergisi, büyük bir skandala daha imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çirkin bir şekilde karikatürize eden dergi, İslam'a ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'e hakaret etti. Dergiye sosyal medyada tepki yağdı.

"KÜLTÜREL IRKÇILIĞI YAYMA ÇABASINI KINIYORUZ"

Charlie Hebdo'nun tepki çeken karikatürüne Türkiye'den ilk tepki ise İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtı söylemlerinin karşılık bulduğunu belirten Altun, "Charlie Hebdo az önce güya Cumhurbaşkanımızı gösteren aşağılık resimlerle dolu bir dizi paylaştı. Bu derginin kültürel ırkçılık ve nefretini yaymaya yönelik iğrenç çabasını kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sözde karikatürlerin tiksindirici olduğunu belirten Altun, "Bu açıkça yabancı düşmanı, İslamofobik ve hoşgörüsüz bir kültürel çevrenin ürünüdür" dedi.

"MÜSTEHCENLİKLERİYLE LİDERİMİZİ HEDEF ALIYORLAR"

Altun, paylaşımının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız, dünya çapında milyonlarca mülteciyi kucaklamada öncülük ederek hafızalardaki en insani lider olmuştur. Kadınlara ve çocuklara yardım etmek için parmağını kaldırmayanlar şimdi müstehcenlikleriyle liderimizi hedef alıyor.

"DİNİMİZE YÖNELİK İĞRENÇ SALDIRILARA KARŞI SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Sivillere yönelik her türlü şiddete ve İslam adına her türlü terör eylemine karşı olduğumuza dair tutumumuzu açıkça ortaya koyduk. Ancak nereden gelirse gelsin kültürümüze ve dinimize yönelik iğrenç saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız.

Yine, ırkçı, yabancı düşmanı, İslamofobik ve anti-Semitik kışkırtmalar bizi ayni karşılık vermeye kışkırtamayacak. Algılanan mağduriyetinize dayanarak gözdağı ve provokasyonlarınıza boyun eğmeyi reddediyoruz."

AK PARTİLİ ÇELİK: İNANÇ DÜŞMANLIĞI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Charlie Hebdo dergisinin iğrenç kapağıyla ilgili "Fransız dergisi nefret üretim merkezi haline gelmiştir. Cumhurbaşkanımızla ilgili ahlaksız yayınlarını şiddetle kınıyoruz. Bu yayın anlayışı fikir özgürlüğü değil inanç düşmanlığıdır. Bu zihniyet tiksinti verici bir noktaya ulaşmıştır." dedi.

KALIN: SAĞDUYU SAHİBİ HERKES BU YAYINI KINAMALI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Fransız dergisi Charlie Hebdo'ya sert tepki gösterdi. Kalın, "Hiçbir inanç, kutsal ve değere karşı saygısı olmayan Fransız dergisinin Cumhurbaşkanımızla ilgili yayınını şiddetle kınıyoruz. Bunlar sadece kendi müptezelliklerini ve ahlaksızlıklarını ortaya koyuyorlar. Kişi haklarına saldırı, mizah ve ifade özgürlüğü değildir. Ahlak ve edep yoksunu bu yayınların amacı, nefret ve husumet tohumları ekmektir. İfade özgürlüğünü din ve inanç düşmanlığına dönüştürmek ancak hastalıklı bir zihniyetin ürünü olabilir.Sağduyu sahibi herkes bu iğrenç yayıncılığı kınamalı ve reddetmelidir." tepkisini gösterdi.

CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI CESUR: BU ÜLKENİN BU TİPLERDEN DAHA BÜYÜK DÜŞMANI YOK

Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur ise karikatürü rezil olarak niteleyerek, "Charlie Hebdo'nun rezil karikatür tweetine 'Yapmayın işte bu Erdoğan'ın işine yarıyor' diye Fransızca tweet atan Türk isimli bir hesap gördüm az önce" paylaşımı yaptı.

Cesur paylaşıma, "Yazıklar olsun. Bu ülkenin, bu milletin vallahi bu tiplerden daha büyük düşmanı yok" diyerek tepki gösterdi.

Ne olmuştu ?: Charlie Hebdo paçavrasından büyük ahlaksızlık!

Fransız Charlie Hebdo dergisi, Müslümanlara yönelik hakaret içerikli paylaşımlarının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirmek adı altında İslam'a ve Peygamberimiz'e çirkin bir saldırıda daha bulundu. Haddini aşarak, Erdoğan'a iğrenç bir kapakla saldıran dergiye sosyal medyadan da tepkiler yağdı.

PROVOKASYONDA İKİNCİ PERDE

Hz. Muhammed'e (S.A.V) yönelik ahlaksızca karikatürlerle tüm İslam dünyasının tepkisini çeken Fransız Charlie Hebdo bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam dünyasını hedef almasından cesaret alan dergi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karikatürünü kapağına taşıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çirkin bir şekilde karikatürize eden dergi, İslam'a ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'e hakaret etti.

ÇİRKİN İFADELERE DÜNYADAN TEPKİ YAĞDI

Dergi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldığı kapakta, 'Özel hayatında aslında çok eğlenceli' ifadesini kullanarak, kapağın alt kısmına da Peygamberimize dil uzattı. Çirkin karikatüre dünyadan tepki yağdı.

ÖNCESİNDE OLANLAR...

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hz. Muhammed'e (s.a.v) hakaret içeren karikatürleri devlet binalarına yansıtmış, hatta lise kitapçıklarında karikatürün yer alması için talimat vermişti. Bunun üzerine İslam dünyasında tepki ve protestolar yükselmişti.

Katar, Kuveyt, Cezayir, Sudan, Filistin ve Fas'ın yanı sıra birçok ülkede Fransız ürünleri boykot edilmeye başlanmasının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan da, "Sakın Fransız markalara asla iltifat etmeyin, bunları sakın almayın" ifadeleriyle boykot çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanıyor

Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanıyor