22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Sosyal medyada bombalı saldırıya ilişkin provokasyona idari işlem

Sosyal medyada bombalı saldırıya ilişkin provokasyona idari işlem

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığınca, 3 turistin İstiklal Caddesi'ndeki videosunun, Beyoğlu saldırısından önce çekildiği, ancak saldırıdan birkaç gün sonra paylaşılmasının sorumsuzca ve provokasyona açık olduğu belirtilerek, "Bu sorumsuzluğa ilişkin idari işlemler başlatılmıştır." bilgisi verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sosyal medyada bombalı saldırıya ilişkin provokasyona idari işlem

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Emniyet Teşkilatı ile koordineli bir şekilde yapılan araştırma neticesinde, Türkiye'yi ziyaret amacıyla bulunan 3 turist tarafından İstiklal Caddesi'nde, sosyal medyada beğeni alma amacıyla çekildiği değerlendirilen mizahi videonun çekim tarihinin bombalı terör saldırısından önce olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu videonun saldırıdan birkaç gün sonra paylaşılmış olmasının hem sorumsuzca hem de provokasyona açık bir paylaşım olarak değerlendirildiği kaydedildi.

Paylaşımın dil ve anlam bütünlüğünü göz ardı ederek "bombalı paket şakası" olarak kamuoyuna yansıtanların, özünde bir "kapkaç şakası" olduğu anlaşılan görüntüleri terör saldırısından sonraki bir tarihte sorumsuzca paylaştığı ifade edilen açıklamada, görüntülerin Türkiye'deki sosyal medya provokatörleri tarafından da dolaşıma sokulmasının kabul edilebilir herhangi bir tarafının bulunmadığı vurgulandı.

Böylesi kötü niyetli girişimlerin, Türkiye'deki huzur ortamını baltalama, yabancı, turist ve göçmenler ile vatandaşların karşı karşıya getirilmesi niyeti taşıdığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Dünyadaki birçok devletin taziye mesajıyla ülkemizin acısını paylaştığı böyle bir ortamda, mevzubahis sosyal medya paylaşımını Türkiye’nin hassasiyetini gözetmeden yaparak hem provokasyona neden olan hem de toplumsal vicdanı inciten bu sorumsuzluğa ilişkin idari işlemler başlatılmıştır. Yapılan incelemelerde, görüntülerdeki 3 kişiden F.R'nin 8 Kasım tarihinde, A.O'nun 10 Kasım tarihinde ülkemizden çıkış yaptığı anlaşılmış olup hala ülkemizde bulunan diğer yabancının ülkemizden çıkışı için gerekli idari süreç yürütülmektedir. Ülkemizdeki tüm yabancılarla ilişkilendirilmesi mümkün olmayan bu tip münferit olayların tespit edilmesi durumunda gerekli takipler yapılarak adli veya idari süreçler titizlikle sürdürülmektedir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pençe-Kılıç'ta kara harekatı sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pençe-Kılıç'ta kara harekatı sinyali