20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Toplu taşımada HES kodu zorunluluğu başladı

Toplu taşımada HES kodu zorunluluğu başladı

İstanbul'da toplu ulaşım araçlarındaki HES kodu zorunluluğu bu sabah başladı. Toplu ulaşımın yoğun kullanıldığı Cevizlibağ 'da İstanbulkartını, HES kodu ile eşleştirmeyenlerin de metrobüsü rahatlıkla kullanabildiği görüldü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Toplu taşımada HES kodu zorunluluğu başladı

İçişleri Bakanlığı'ndan yayımlanan genelge ile şehir içi toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu getirilmişti. HES kodu ile eşleştirilmemiş İstanbulkart'lar bugünden itibaren toplu taşımada kullanılamayacaktı ancak eşleşmeyi yapmayanlar da toplu taşımayı kullanabildi.

Cevizlibağ'da otobüs, metrobüs ve tramvay kullananların büyük bir çoğunluğu HES kodlarını İstanbulkartları ile eşleştirdiklerini söyledi. Bazıları uygulamadan memnun kalırken, bazıları ise seferlerin az olmasından dert yandı.

"BAKIN BİR SIKINTI YOK, GEÇEBİLİYORUM"

İşe gitmek için metrobüs kullanacağını söyleyen Abdülkadir Yanlı, henüz eşleme yapmadığını belirtti. Yanlı, "Hala eşlemedim. Kullanıp kullanamayacağımı düşünmedim henüz. Nasıl kullanabileceğimizi de bilmiyoruz. Birazdan bineceğim. Metrobüs kullanacağım. Daha denemedim kullanıp kullanamadığımı. Bakalım olacak mı?" diye konuştu. Metrobüse binmek için İstanbulkartını okutan Yanlı, hiçbir sorun yaşamadan metrobüse binebildi.

"SEFERLER ARTSIN"

Dakikalardır Cevizlibağ'da otobüs beklediğini söyleyen Çetin Nasuh ise, "Otobüsler durmuyor. Gördünüz geçti gitti durmadı. Kapasitesi doluysa otobüs versin. Seferleri arttırsın. Ben karşıdan geliyorum bakın işe geç kaldım gidemiyorum. Seferler az. Eşlemeyi yaptım İstanbulkartımla HES kodunu. Çalışıyor mu çalışmıyor mu anlamadım. Sabah buraya gelirken kullandım. Bir sıkıntı çıkmadı" şeklinde konuştu.

İBB'DEN AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

İBB'den yapılan açıklamada, "Koronavirüs ile mücadele kapsamında yayınlanan genelge gereği 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren, toplu ulaşımda HES kodu eşleştirilmemiş İstanbulkartlar geçersiz sayılacak. Koronavirüs riski taşıyan yurttaşlar, kent içinde toplu taşımadan yararlanamayacak" denilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
3 GSM operatöründen yerli mesajlar için iş birliği

3 GSM operatöründen yerli mesajlar için iş birliği