16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Türkiye'nin en çok tercih edilen mavi bayraklı 10 halk plajı!

Türkiye'nin en çok tercih edilen mavi bayraklı 10 halk plajı!

2024 yılı Mavi Bayraklı Plaj sayısı açıklandı. Türkiye'de bu yıl 567 plaj, 27 marina, 18 turizm teknesi ve 9 bireysel yat mavi bayrak almaya hak kazandı. Ayrıca Türkiye, en çok mavi bayrak sahibi ülkeler sıralamasında dünya 3'üncüsü oldu.

Antalya Kumluca ilçesi içinde yer alan ünlü Olimpos Plajı, doğal güzellikleri, temiz suları ve antik şehirlerin kalıntıları ile öne çıkıyor. Plaja Likya yolundan yürüyerek ulaşılır. Doğayla iç içe tatil yapmak isteyenler için uygun bir yer olan Olimpos Plajı, Caretta Caretta'ların da yumurtalarına ev sahipliği yapıyor. Hem yeşili hem de mavisiyle doğayla baş başa tatil yapmak isteyenler için tercih edilebilir.
Çeşme Ilıca Plajı, Türkiye'nin en çok tanınan plajlarından biridir ve 3 kilometreyi bulan uzunluğu, altın sarısı ince kumu, sığ ve berrak denizi, denizi besleyen sıcak su kaynaklarıyla, nisan ayından kasım başına kadar denize girilebilir sıcaklıktadır.
Akdeniz’in incisi olarak isimlendirilen Mersin’in en ünlü plajlarından olan Kızkalesi Halk Plajı, mavi bayrak ödülüne sahiptir. Kızkalesi Halk Plajı’nın işletmesi ile Belediye ilgilenmektedir.
İstanbul'un Karadeniz sahilinde, Şile ilçesine bağlı Sofular köyünde yer alan Sofular Plajı popüler bir plajdır. Ayrıca şehir merkezine yakın olması sebebiyle sıklıkla tercih edilir.
Doğal güzellikleri ve temiz deniziyle dikkati çeken, mavi bayraklı plajlara ve yamaç paraşütü pistlerine sahip Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde yer alan Şarköy Plajı, yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlıyor. Ayrıca İstanbul ve Edirne gibi civar illere yakınlığı sebebiyle de hafta sonu uğrak tatil yerleri arasında.
Kocaeli'nin Kandıra İlçesinin en güzel plajlarından biri olan Kerpe Plajı; 500 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindedir. Plajda vatandaşlarımıza yönelik verilen hizmetler; WC, otopark, bisiklet park alanı, gölgelik, soyunma kabini, cankurtaran ve sağlık hizmetleri, duş alma ve güneşlenme alanları, güvenli denize girme sahası, plaj temizlik hizmetleri olup ayrıca plajda engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetler de veriyor.
Geyikli Halk Plajı, “Kuzey Ege’nin saklı cenneti” diye nitelendirilen bu küçük sahil kasabası, Kazdağları’nın denize açılan penceresi olup; Bozcaada’nın görkemli yapısının onlarca kilometrelik sahilinde izleyebileceğiniz, güneşin batışının büyük bir mutluluk ve zevkle seyredebileceğiniz eşsiz yerleşkelerden biri… Geyikli Beldesi Çanakkale İli Ezine İlçesine Bağlıdır.
Altınkum Koyu Plajı Avşa Adası’nın en güzel plajlarından olup plajın deniz kumu altın sarısını andırdığı için koy yıllar öncesinde Altınkum ismini almıştır.
Kumbahçe Plajı mavi bayraklı plajlar arasında yer almasının yanı sıra halk plajı olarakta hizmet veriyor. Kumbahçe plajının bir tarafında denizin manzarası bir tarafında Bodrum Kalesi ile kalplerinizi büyüleyecek bir konumu bulunuyor. Kumbahçe Plajı hem denizinin temizliği ile hem de merkezde yer alması nedeni ile popüler ve önemlidir.
Akdeniz’in incisi olarak isimlendirilen Mersin’in en ünlü plajlarından olan Kızkalesi Halk Plajı, mavi bayrak ödülüne sahiptir. Kızkalesi Halk Plajı’nın işletmesi ile Belediye ilgilenmektedir.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Su grubu burçları hangileri? İşte bu burçların özellikleri...

Su grubu burçları hangileri? İşte bu burçların özellikleri...