20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirdi!

Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirdi!

Türkiye ve Libya arasında imzalanan anlaşmaların ardından haftalardır gerilimin dinmediği Doğu Akdeniz'de yaşananlarla ilgili Yunan basını, son gelişmeleri değerlendirdi. Kathimerini gazetesi, Atina ve Ankara arasındaki gerilimde Türkiye'nin olası dört hamlesi ile ilgili planların masada olduğunu açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirdi!

Türkiye ile Libya arasında imzalanan mutabakat muhtıralarının ardından Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim her geçen gün artıyor. Yunanistan'ın yüksek tirajlı gazetelerinden Kathimerini, bölgedeki gelişmelere ilişkin kapsamlı bir haber yayınladı. Atina yönetiminin "zorlu bir Ocak ayına" hazırlandığını ifade eden gazete, Yunanistan'ın iki kollu bir strateji izleyeceğini okuyucularına duyurdu.

Yunanistan'ın bir kolda diplomatik inisiyatif alarak bu konuda çalışacağı belirtilirken diğer koldan da farklı senaryolar üzerinde durduğu aktarıldı.

"ATİNA YÖNETİMİ DÖRT OLASI SENARYO ÜZERİNDE DURUYOR"
Kostas Papadiokos imzalı haberde, "Atina, yükselen gerilimde dört olası senaryo üzerinde duruyor. İlki ve en yumuşağı Türkiye'nin bir araştırma gemisiyle Girit'in güneyine yakın fakat Libya'ya ait bir bölgede seyir alması. İkinci senaryo Türkiye'nin araştırma gemisini Yunanistan'a göndermesidir. Üçüncü senaryoda ise Türkiye'ye ait araştırma gemisinin Yunanistan'a savaş gemileriyle birlikte girmesidir. Dördüncü senaryo ise Türkiye'ye ait araştırma gemisi ve savaş gemileriyle birlikte savaş uçaklarının da Yunanistan hava sahasına girmesidir" ifadesi kullanıldı.

KARDAK KRİZİNDEN BERİ İKİ ÜLKE ARASINDAKİ EN BÜYÜK KRİZ
1996 yılında yaşanan Kardak Kayalığı krizinden beri iki ülke arasındaki en büyük kriz olarak lanse edilen Doğu Akdeniz gerilimi ile ilgili geçen hafta yapılan bir araştırma her 10 Yunan'dan 6'sının bu krizden rahatsız olduğunu ortaya çıkarmıştı.

 

Yorumlar
K
Kaya BULANCA 4 yıl önce
Eeeeyyyyyyyyyyy YUNANİSTAN....SANA NE OLUYOR????????Doğu Akdeniz neresi,Yunanistan neresi?Arada 1500 km. mesafe var..Senin doğu akdenizde toprağın var mı????Senin Doğu Akdenize kıyın var mı????Senin deniz sınırların EGE denizinde bitiyor.......Doğu Akdenize gelmeyi neden bu kadar çooooooooookkkkkk istiyorsun????Fransa'nın gazına gelip de Doğu Akdenize gelirsen,burada BATARSIN,BOĞULURSUN.....
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
B
Bekir s.hanoğlu 4 yıl önce
Bak komşu sana tavsiyem sevildiğini bil yanlış yapma ..
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Geri döndü, imzayı attı

Geri döndü, imzayı attı