20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Twitter'a sesli tweet atma özelliği geldi

Twitter'a sesli tweet atma özelliği geldi

Dünya çapında milyonlarca kullanıcı olan sosyal medya platformu Twitter’a sesli tweet atma özelliği getirildi. Artık kullanıcılar paylaşımlarını sesli olarak yapabilecek. Uygulamanın hayata geçmesinin ardından kullanıcılar “Twitter sesli tweet atma özelliği nedir?” “Sesli tweet nasıl atılır?” araştırması yapmaya başladı…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Twitter'a sesli tweet atma özelliği geldi

240 karakter sınırlaması bulunana Twitter’da kullanıcılar 140 saniye boyunca ses kaydedip paylaşımlarını sesli olarak yapabilecekler. Henüz sadece İOS işletim sistemine sahip olan cihazlarda kullanılabilen Twitter sesli tweet atma özelliği ilk andan itibaren yoğun ilgi görmeye başladı. Peki, sesli tweet nasıl atılır? İşte cevabı…

SESLİ TWEET NASIL ATILIR?

Sadece iOS işletim sistemi bulunan cihazlar kullananlar sesli tweet paylaşımında bulunabilecek. Sesli tweet atmak isteyen kullanıcı, tweet atma ekranındaki ses ikonuna tıkladıktan sonra sesini kaydedip paylaşımını sesli olarak yapabilecek. Twitter’da karakter sınırlaması olduğu gibi sesli twette de saniye sınırlaması bulunuyor. Bu nedenle kullanıcılar sadece 140 saniye süresince ses kaydedip paylaşım yapabilecek.

TWİTTER NEDİR? 

Twitter, popüler bir paylaşım sitesi olmasının yanı sıra insanlar arasında network olanağı sağlayan basit bir arayüze sahip ve mikroblog odaklı anlık ileti paylaşım uygulamasıdır. Twitter’a girdiğinizde bir sayfa ile karşılaşırsınız.

Uygulamayı kullanmaya başlamak için “Log In”  yani “Giriş” yazan butona tıklamanız gerekir. Eğer üyeyseniz kullanıcı adı / e posta ve şifre bilgilerinizi yazarak Twitter’a giriş yapabilirsiniz. Fakat Twitter’a üye değil iseniz hemen altta yer alan “Kaydol” seçeneğine tıklamanız gerekir. Görüldüğü üzere Twitter’a erişimi son derece kolaydır. Birkaç temel ayardan sonra artık Twitter’ı kullanmaya başlayabilirsiniz.

İOS İŞLETİM SİSTEMİ NEDİR?

iOS (eski adıyla iPhone/iPad OS) Apple'ın başlangıçta iPhone için geliştirdiği ancak daha sonra iPod touch ve iPad'de de kullanılan mobil işletim sistemidir. 2007 - 2010 yılları arasında "iPhone OS" isminde idi. Mac OS X'den türetilmiştir. iOS içinde 4 katman bulundurmaktadır: Core OS tabakası, Core Servisleri tabakası, Medya tabakası ve Cocoa Touch tabakası. Yazılım cihazın içinde 2500 MB'lık bir alan kaplamaktadır.  iOS işletim sistemi yapısı nedeniyle Apple App Store ve iTunes dışında hiçbir yerden uygulama yüklenemez. Kurucusu Steve Jobs'tır.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
28. haftanın perdesi açılıyor

28. haftanın perdesi açılıyor