21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem 'Büyük Turan ülkümüze ulaşmamız artık zorunludur'

'Büyük Turan ülkümüze ulaşmamız artık zorunludur'

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Genel Başkan Yıldırım mesajında “Bayram demek kardeşlik demektir, gönüllerin birleşmesidir. Bayram, Kerkük’teki yetimin sevinci, Karabağ’daki şehidin vuslatı, Kırım’daki annenin yürek sızısı, Kudüs'teki Hasan Onbaşının bitmeyen nöbeti, Doğu Türkistan’daki çocuğun umududur. Bayram, kalpleri Allah için çarpanların kavuşması, bir olması demektir” ifadelerini kullandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Büyük Turan ülkümüze ulaşmamız artık zorunludur'

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Yıldırım'ın mesajı şu şekilde;

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayını geride bırakarak tüm Müslümanların kaynaşmasına vesile olan bir bayrama  daha ulaşmanın mutluluğu ve huzurunu yaşıyoruz.

Ramazan Bayramı, tutulan oruçlardan sonra manevi doyuma ulaştığımız, huzur kaynağımızdır. Her ne kadar, küresel korona virüs salgınının gölgesinde doya doya yaşayamasak da bayramlarımız milletçe birlik ve beraberliğimizin güçlendiği; dayanışma ve paylaşma gibi insanı mutlu eden önemli değerlerimizdendir.

Bayram demek kardeşlik demektir, gönüllerin birleşmesidir. Bayram, Kerkük’teki yetimin sevinci, Karabağ’daki şehidin vuslatı, Kırım’daki annenin yürek sızısı, Kudüs'teki Hasan Onbaşının bitmeyen nöbeti, Doğu Türkistan’daki çocuğun umududur. Bayram, kalpleri Allah için çarpanların kavuşması, bir olması demektir. 

Ne yazık ki gönül coğrafyamız zor günler geçiriyor. Yüce Türk milletinden bir el bekleyen soydaşlarımızın, kardeşlerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Bu sebeple Kur'an-ı Kerim’de buyrulan “Fitne ortadan kalkıncaya kadar" mücadele etme sorumluluğunun Yüce Türk milleti üzerinde olduğu bir kez daha anlaşılıyor. Türkiye’nin daha çok güçlenmesi ve Büyük Turan Ülküsüne ulaşması artık zorunluluk arz ediyor. Rabbim, bu Ramazan Bayramı vesilesiyle önümüze çıkan engelleri aşarak Büyük Turan ülkümüze ulaşmayı; “mazluma el, zalime yavuz” olmayı nasip etsin.

Bu duygu ve düşüncelerle; göz görmese de gönülden gönüle kurulan sağlam köprülerle, tertemiz dualarla idrak edeceğimiz Ramazan bayramının Türk-İslam Alemi’ne huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sağlık çalışanlarının eşlerine aşı yapılmaya başlandı

Sağlık çalışanlarının eşlerine aşı yapılmaya başlandı