21 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Yunanistan'dan İzmir skandalı!

Yunanistan'dan İzmir skandalı!

Yunanistan'dan İzmir skandalı! 1
Yunanistan, Ege Adaları üzerinden tahriklerine devam ediyor. Ülkede geçtiğimiz hafta, Türkiye'nin dibinde bulunan birkaç adada tatbikat yapıldı.
Yunanistan'dan İzmir skandalı! 2
Yunanistan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias da bu tatbikatlarda yer aldı.
Yunanistan'dan İzmir skandalı! 3
u003cbu003eSKANDAL POZu003c/bu003eKoyun Adası'nda da tatbikat yapılırken; tatbikatı adada izleyen Hardalias, arkada İzmir görünecek şekilde Yunan askerleri ile poz verdi.
Yunanistan'dan İzmir skandalı! 4
u003cbu003eHER ADA YUNAN YURDUu003c/bu003eFotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Hardalias, Her ada, her küçük ada, her kayalık adacık, bir Yunan yurdu! Her yerdeyiz! ifadelerini kullandı.
Yunanistan'dan İzmir skandalı! 5
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in açıklamalarına Türkiye'nin resmi yanıt vermesiyle Ankara-Atina hattındaki gerilim bir kez daha gözle görülür hale büründü.
Yunanistan'dan İzmir skandalı! 6
Dışişleri Bakanlığı, bugün yaptığı resmi açıklamada Miçotakis'in Yunanistan'daki Türk köyü Paşevik için 'Pomak köyü' ile Türk çocuklarına yönelik 'Yunan çocukları' ifadelerini kınadı.
Yunanistan'dan İzmir skandalı! 7
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu'nun (BTTA) paylaşımını alıntılayan Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'ı bir kez daha ülkesinde yaşayan soydaşlarımızın Türk kimliğini inkara son vermeye ve bu yöndeki AİHM kararlarını uygulamaya davet ediyoruz dedi.
Yunanistan'dan İzmir skandalı! 8
Yunan medyası ise, Atina-Ankara hattında yeniden tansiyonun yükselmesi için kışkırtıcı yayınlarına devam ediyor. Akdeniz'deki Girit Adası'nda ateşlenen füzeler, internet sitelerinin manşetlerinde.
Yunanistan'dan İzmir skandalı! 9
Yerel medyadaki haberlere göre, Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis'in ziyaret ettiği Girit'te seviyesi yükseltilen RM-70 çoklu roketatar ünitesi test edildi.
Yunanistan'dan İzmir skandalı! 10
'Ankara izliyor' başlıklarını kullanan yerel medya, Suda Üssü'ne ev sahipliği yapan Girit'teki testle Türkiye'ye caydırıcılık mesajı verildiğini ileri sürdü.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
"Doğruysa yaptırımı ağır olacak"

"Doğruysa yaptırımı ağır olacak"