Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Günün Başyazısı Al birini vur ötekine sistemi

Al birini vur ötekine sistemi

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Al birini vur ötekine sistemi
KAYNAK: Haber Merkezi

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

ABD'de mevcut başkan Joe Biden ile eski ABD Başkanı Donald Trump arasında ekranlarda geçen başkanlık tartışmasında yaşananlar gösterdi ki, ABD’nin en başındaki yöneticiler; bir çürümenin, kokuşmanın, vicdansızlığın, dengesizliğin içinde debelenmektedir. Trump ve Biden ikilisi birbirini ve ailesini cinsel ahlaksızlıkla, dolandırıcılıkla, ABD’nin ekonomisini batırmakla, ABD’nin dünyada itibarını kaybettirmekle, ABD’nin güvenliğini kaybetmekle, Ukrayna ve İsrail’e sahip çıkmamakla suçladı. Her ikisi birbirine dünyanın izlediği bir tartışma programında hakaretlerde bulundu. Sürekli birbirini aşağıladı. Yönetmesi ve yönlendirmesi adına emanet bir insan dahi teslim edilmeyecek bu ikilinin, dünyaya yön verdiği düşünüldüğünde dünyanın neden sürekli savaş kaos, kriz içinde olduğu gayet net anlaşılmaktadır. Dünyadaki milyonlarca insanın katili ABD’nin olması, bu ülkeyi yönetenlerin akıl sağlığının, vicdanının ne boyutta olduğunu göstermektedir. Dünyada “insan hakları, demokrasi, özgürlük” nutuklarıyla milyonlarca insanı öldüren değişik ruh hastalığının vücut bulmuş halini Trump, Biden ikilisine bakarak anlayabilirsiniz.

İnsanlıktan nasip almamış Trump, Biden’e “İsrail’in işini bitirmesine yardım edilmeli” diyor ve Biden’in “Filistinli” gibi davrandığı suçlamasında bulunarak, onun katliamda pasif kaldığını ifade ediyor. Oysa Joe Biden, 40 bine yakın Filistinli’nin öldürülmesine göz yummuş, İsrail’i her manada desteklemiştir. Joe Biden’in Gazze’deki katliam sürecindeki “Ateşkes, barış” lakırdıları sadece dünyayı oyalamaktan ibaretti. Herhalde Trump’ın istediği Gazze’de tek bir canlının kalmaması yönünde.

Biden ve Trump’ın akıl sağlığına, dengesizliğine, vicdansızlığına bakarak ABD’nin politikalarını bunlar belirliyor gibi davranmak da hatalı bir düz bakış olur. Yakın tarihteki Bush ve Obama’nın ahlak ve vicdan olarak bu ikiliden hiçbir farkı yoktu. ABD’nin kalıplaşmış iç ve dış politikası vardır. Akıl sağlığı yerinde olmayan yahut akıllı biri gelse de sistemin çarkları yine aynı dönecektir. 

Trump varken yahut Biden geldikten sonra dünyada değişen ne oldu? Dünyanın huzur ve refahında bir değişiklik mi oldu? ABD eliyle ve yönlendirmesiyle o gün de bugün de yine savaş, yine ölüm devam etmektedir. ABD’de değişmesi gereken; başkan karakterleri değil, dünya düzenini savaşa, krize, kaosa mahkûm eden, kardeşi kardeşe düşman eden, ülkelerde iç savaş çıkaran, ülkeleri işgal eden, dünyanın her yerindeki terör örgütlerini maşa olarak kullanan sistem olmalıdır.

Bu gerçekleşmeden dünyanın huzura ermesi mümkün değildir. Yeryüzünün en büyük şeytanı ABD’nin sistem haline getirdiği emperyalizm çarkı kırılmadan, bu düzen Trump, Biden değil, kim olursa olsun aynen devam edecektir.  Her ikisinin tartışmasında zekâ derecelerini, ahlaklarını, insanlığa bakışlarını bir kez daha net bir şekilde görüldü.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bursa'daki orman yangınıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Bursa'daki orman yangınıyla ilgili soruşturma başlatıldı