Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Günün Başyazısı Orman yakan 'Ateşin Çocukları' kim?

Orman yakan 'Ateşin Çocukları' kim?

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Orman yakan 'Ateşin Çocukları' kim?
KAYNAK: Haber Merkezi

YILDIRAY ÇİÇEK / tÜRKGÜN

Türkiye’de ne zaman bir orman yangını olsa aklıma direkt terör örgütü PKK gelir çünkü orman yakmak PKK’nın sistemleştirdiği terör eylemlerinin bir türüdür. Sadece orman değil, ekili/biçili tarla alanlarını yakma konusunda da terör sicilleri bir hayli kabarıktır... Bir ara bünyelerinde kurdukları “Ateşin Çocukları” isimli terör yapılanmasıyla Türkiye’nin birçok ilinde-ilçesinde yaktıkları ormanları, tarlaları, evleri, arabaları, çiftlikleri teker teker listeleyip sosyal medyadan paylaşıyorlardı. 

Çünkü Kandil’deki elebaşı, fare suratlı Murat Karayılan’ın “2-3 genç bir araya gelerek eylem yapabilir. ‘Silahımız yoktur’ diyebilirler. Silahları çakmak ve kibrittir. Onlar da çakmak ve kibritle mücadele edebilir” talimatı onları yönlendirmeye yetiyordu. Terör örgütü PKK orman yakmayı halkı cezalandırma ve Türk devletini meşgul etme olarak görüyor. Bunun içinde onbinlerce ağacı, içindeki binlerce hayvan ile yakarak terör eylemlerini gerçekleştiriyor.

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır ve Mardin’de çıkan anız yangınlarında 15 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi sonrası PKK’nın tasmalısı DEM’in yüzsüzlüğünü, istismarını görünce bunları hatırlatma ihtiyacı hissettim.

Kürt kökenli vatandaşlarımıza zulmü "Otoritemizi kabul etmeyenlerin evdeki faresine kadar başını ezin, göçertin. O topraklarda tarafsız kimse olmaz ya bizdendir ya da düşman"  şeklinde meşrulaştırmaya çalışan teröristbaşı Öcalan’a özgürlük için yürüyüşler düzenleyen, öldürülen PKK’lı teröristlerin “Anısını yaşatacaklarına” dair yeminler eden DEM’li Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan “İçimiz yandı, yıllardır bölge halkının işine, aşına el koyan DEDAŞ, elektriksiz, susuz bırakarak bize büyük zararlar verdi. “ diye bölge halkını tahrik etmektedir.

Ormanları ve ekili tarlaları yakan terör örgütü PKK’nın hizmetkârı olan PKK’lı Tuncer Bakırhan, Diyarbakır-Mardin sınırında çıkan yangının elektrik tellerinden çıktığına dair video yayınlanmasına rağmen, sanki Türk devleti kasıtlı yangın çıkarmış gibi yorumlarda bulunması da bunların bölgede nasıl bir etnik fitneyi yaydığını kamuoyuna bir kez daha göstermiştir. Bunca ormanı övünerek, suçu üstlenerek yakmış olan PKK’ya hizmet edip, Güneydoğu’da meydana gelen yangınlar üzerinden devlete karşı kin ve nefret tohumları ekmeye çalışmakta... MHP Lideri Devlet Bahçeli bu tür PKK’lıları “Anız yangınını bahane ederek potansiyel nefretlerini dışa vuran, kinlerini deşifre eden her kim ya da kimler varsa tescilli Türkiye muhalifi ve milli birlik muarızıdır.” şeklinde tarif etmiştir.

Yine yaz aylarındayız. Dağda-şehirde köşeye sıkışan PKK yine ormanları yakarak dikkatleri başka yöne çekmeye çalışacaktır. Her canlının düşmanı olan bu yaratıklar, ormanları yakarak yine bu yaz terör eylemlerini sürdürecek görünüyor. Kaç gündür Türkiye’nin Ege bölgesinde orman yangınları devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda “Ateşin Çocukları” adı altında orman yakma eylemlerini listeleyen terör örgütünün sicili ortada iken, hiç kimse PKK’nın tasmalısı DEM’in yangınlar üzerinden Güneydoğu’da yaratmaya çalıştığı fitneye aldanmasın. Mardin’de köylülerin, DEM milletvekillerinin taziye evinde fitne yaratmaya çalışmasına "Burası taziye evi buranın huzurunu bozmaya hakkınız yok. Defolun gidin buradan"  şeklinde tepki göstermesi bu oyuna düşülmeyeceğini göstermektedir.

Terör örgütü PKK, yıllardır çok sistemli şekilde ormanları, tarlaları yakmaktadır. Bu yaz herkes dikkatli olsun…

               

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AB liderleri, Birliğin yeni yöneticilerini belirledi

AB liderleri, Birliğin yeni yöneticilerini belirledi