Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Günün Başyazısı Cumhur İttifakı düşmanı yine üzdü!

Cumhur İttifakı düşmanı yine üzdü!

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhur İttifakı düşmanı yine üzdü!
KAYNAK: Haber Merkezi

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN


MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, salı günü MHP Grup toplantısındaki “İç cephemizi zayıf düşürmenin yanı sıra; bölgesel ve küresel hain senaryolara refakat ve rehberlik yapacak ölçüde alçalan ve ahlaksızlığın dibini boylayanların yegâne hedefi Milliyetçi Hareket Partisi’nin tökezlemesi, Cumhur İttifakı’nın çözülmesi, Türkiye’nin de köşeye sıkışarak tarihi ve egemenlik haklarından kahredici ödünler vermesidir. Tekraren ve inançla söylüyorum, Cumhur İttifakı Türk milletinin ruh köküdür ve kararlılıkla yoluna devam edecektir.” açıklamasından sonra Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan da dün gerçekleşen AK Parti grup konuşmasında “Son 8 yıldır ülkeye hizmet mücadelesini, aynı hissiyatı taşıdığımız ülkemiz ve milletimizin adına aynı duyguları paylaştığımız yol arkadaşımız ve ittifak ortağımız MHP ile omuz omuza yürüyoruz. Cumhur İttifakı her ne kadar farklı siyasi partilerin bir araya gelmesinden teşekkül etmiş olsa bile Türkiye adına, milletimiz adına birdir, tek yürektir, tek ruh, tek vücuttur. Cumhur İttifakı'nın herhangi bir üyesine yapılan saldırı doğrudan doğruya ittifakın birliğine ve bütünlüğüne yapılmıştır. Biz bu saldırılara eyvallah demeyiz. Bu saldırılara müsamaha göstermeyiz, geçit vermeyiz. Oynanan oyunun da farkındayız. İtibar suikastlarıyla, haysiyet cellatlarıyla ve bitleri kanlanan FETÖ’nün tetikçi kalemleriyle nereye varılmak istendiğini çok iyi biliyoruz. Gerek Devlet Bahçeli gerekse şahsım; yapılan saldırıları, fitne çabalarını, o saldırıların arkasındaki aklı, maksadı ve karanlık odakları net biçimde görüyoruz. Bunların meselesi MHP’den ziyade Türkiye’nin güvencesi olan Cumhur İttifakı’dır.” açıklaması; Cumhur ittifakının dağılması, çözülmesi, parçalanması üzerinde hesap yapanları büyük hayal kırıklığına uğratmıştır.
Bu ittifaktan en çok rahatsız olanlar, Türkiye’nin düşmanlarıdır. Türkiye üzerinde hesap yapan kim varsa hedefinde Cumhur ittifakı vardır. Bu ittifakın milli davalarda tavizsiz duruşu, bu fitne çevrelerini bir hayli rahatsız ediyor. O yüzden günün 24 saati Cumhur ittifakı üzerinde itibarsızlaştırma suikastı yapıp, AK Parti üzerinden MHP’ye, MHP üzerinden AK Parti’ye sürekli iftira senaryoları üretiyorlar. Bu kara propagandaların odağında CHP ve türevlerinin varlığı malum... PKK ve FETÖ’nün tüm unsurları da soluksuz bu süreçte figüran olarak göreve devam etmekte...
Cumhur ittifakının en başarılı olduğu konuların başında terörle mücadele geldiği için, Cumhur ittifakından en çok darbeyi yemiş olan PKK ve FETÖ unsurları, aktif bir şekilde figüranlık yapmasın da kim yapsın?
Cumhur ittifakı dağılırsa eğer onlara göre PKK ve FETÖ unsurları ülke yönetiminde yetki sahibi olacaktır. Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı DEM ile yaptıkları ittifak bizzat bunun delilidir. CHP’nin PKK’ya yardım ve yataklığına ek, kayyum atanan DEM’li Belediyelere sahip çıkması bile Cumhur İttifakının ülkenin sigortası olduğunun ispatıdır.
Cumhur ittifakı bir dağılsa hepsi bayram edecektir. Sırf bayram edeceklere bakarak Cumhur ittifakının bu ülkede neden önemli olduğunu herkes anlamalıdır.
Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını ve geleceğini koruma noktasında Cumhur ittifakı, düşmanlar için aşılmaz engeldir. Türkiye’nin yaşadığı her meseleyi de çözecek olan yine bu Cumhur ittifakıdır. Türkiye’nin ekonomi, sığınmacılar gibi temel meseleleri çözüldüğü vakit, zaten önünde duracak güç yoktur. Milli güvenlik konusunda Cumhur ittifakının verdiği sınavlar son derece başarılıdır. Sayın Erdoğan ve Bahçeli’nin titizliği ile diğer temel meseleler de özveriyle mutlaka çözülecektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
4 büyükler limitlerini zorluyor

4 büyükler limitlerini zorluyor