15 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Bizans çocukları ve artıkları boş durmuyor!

Bizans çocukları ve artıkları boş durmuyor!

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bizans çocukları ve artıkları boş durmuyor!

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKÜN

Soylu ve asil ırkımız, Türkler, 1071 yılında Sultan Alparslan’ın önderliğinde Bizans’ı dize getirerek Anadolu’ya girmiş, 30 Ağustos 1922 yılında da Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla bilinen Büyük Taarruz zaferiyle de Türkleri Anadolu’dan atmak isteyen Bizans artığı olan Yunan orduları yenilgiye uğratılmıştır. Anadolu’yu kazanmak ve Anadolu’yu kaybetmemek her ikisi de canla, kanla kazanılmış şanlı zaferlerdir. İşte bu yüzden, bu ayda kazanılan zaferler Anadolu tarihi açısından oldukça önemlidir. Türk milleti tarihine nice zaferler sığdırmıştır. Türk tarihinin her ayı, ayrı ayrı zaferlere tanıklık etmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Zafer, “Zafer benimdir” diyebilenindir. Başarı ise, “Başaracağım” diye başlayarak sonunda “Başardım” diyebilenindir.” sözündeki öz, inanç ve azim; tarihteki tüm Türk komutanlarının zihniyet ve mücadele haritasında yer ediğinden ve zihinleri, ruhları hep bu haritayı takip ettiğinden zaferler Türk tarihine altın harflerle yazılmıştır.

Sultan Alparslan 1071’de Anadolu’yu fethettiğinde Türk milletine bir vatan edinmiş, ondan sonra gelen tüm Türk devlet adamları, komutanlar, önderler, padişahlar bu vatanı koruma, genişletme ve yaşatma mücadelesi vermiştir.

Türkleri Anadolu’dan çıkarma planıyla yapılan işgalleri, yedi düvele karşı verdiği mücadeleyle ortadan kaldıran Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak ve bunun üzerine de “Türkiye Türklerindir” diyerek mühürlemiş, kutsal Anadolu coğrafyasını korumak ve yaşatmak adına Türk milletine armağan etmiştir. 

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana, emperyalist güçler Türkleri Anadolu’dan çıkarma planları yapmıyor mu? Bu hedeflerinden bir saniye bile vazgeçtiklerini gören var mı?

Besledikleri terör örgütü ilişkilerine, yayınladıkları Türkiye’yi bölen ve parçalara ayıran haritalara bakın, bunu net görürsünüz… Bizans çocukları bu konuda hep diri, hep azimli…

Bizans çocukları, içimizdeki Bizans artıklarına güvendiği için bu hedeflerinden asla vazgeçmiyor.

Mesela, “Türk devleti, benim anavatanım Kürdistan’da işgalcidir” diyen PKK’lı terörist Selahattin Demirtaş bir Bizans çocuğudur, bunun peşinde sürüngen gibi giden CHP’lilerde Bizans artığıdır. “Türkiye Türklerindir” diyerek Türkiye Cumhuriyeti’ni mühürlemiş Atatürk’ün kurduğu CHP bu olabilir mi?

Ne diyordu Dede Korkut; "Kahpe içerden olunca kapı kilit tutmaz oğul! Halk içinde bozgunluk yapan haindir oğul!”

Sultan Alparslan’ın, Atatürk’ün ve atalarımızın emanetlerini korumak ve yaşatmak için, bu Bizans çocuklarına ve artıklarına oldukça dikkat etmeliyiz. 30 Ağustos Zafer Bayramı işte bu şuuru yaşatmak için büyük bir semboldür. Elbette bize 30 Ağustos şuuru her gün, her ay lazımdır.

Türk milleti, atalarının verdiği mücadeleyi, miraslarını ve topraklarımız üzerinde oynanan Bizans oyunlarını asla unutmamalıdır.

Geçmişteki zaferlerle övünürken, gelecekte vatanımız üzerindeki bölücü oyunlara duyarsız kalmamalıyız. Her an milli şuur duyarlılığında olalım ki, 30 Ağustos Zafer Bayramlarını kutlamaya her daim hakkımız, yüzümüz olsun…

Geçmişteki zaferleri koruyalım, gelecekteki zaferlere ilham olsun…

Sultan Alparslan’a, Atatürk’e ve tüm atalarımıza rahmet olsun…

Zaferler her daim Türk milletinin olsun…

 

Yorumlar
N
Nazim arat 2 hafta önce
Bu ülkenin 1 metre toprağında gözü olan haindir, abd icin avci kopekligi yapmaktadır. Kendileri de ayrıca çok iyi bilir ki abd öpmeyecegi eşeğe ot bile vermez
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Z
Ziyaretçi İbrahim Özgünseven 2 hafta önce
....... , Geçmişteki zaferlerle övünürken, gelecekte ( ve bugün) vatanımız üzerindeki bölücü oyunlara duyarsız kalmamalıyız. .... Gazetemizin çıkarılmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz . . .
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Kutsal değerlere küfrettiği ileri sürülen belediye personeli gözaltına alındı

Kutsal değerlere küfrettiği ileri sürülen belediye personeli gözaltına alındı