16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı CHP’de dörtlü tiyatro

CHP’de dörtlü tiyatro

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP’de dörtlü tiyatro
KAYNAK: Haber Merkezi

Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı koltuğunu kaybettikten sonra, CHP’de dört kişilik bir tiyatro oynanmaya başladı. Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel arasında adeta bir koltuk kapma yarışı ve güç savaşı var. Her biri, birbirlerini yokluyor; birbirlerini bazen açıktan, bazen perde arkasından itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Kurdukları medya düzeninde kendini parlatıp, diğerlerini kulis bilgileriyle zayıflatmaya çalışıyor.

CHP içindeki tüm bu savaşın ana nedeni CHP Genel Başkanlığı koltuğunu ele geçirmek yahut korumak ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olabilmek adına yapılıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı koltuğunu kaybettikten sonra intikam hırsı yüzünden bir saniye bile boş durmadı. Sürekli yazdı. Sürekli konuştu. Sürekli görünür oldu. Geçtiğimiz haftalarda CHP delegesi isterse “CHP Genel Başkan adayı olurum” dedi. Yine geçtiğimiz günlerde de “Aktif siyasi hayatımı sürdüreceğim” açıklaması yaparak kararlılığını gösterdi. Herkes Kemal Kılıçdaroğlu oyundan düşer, hayata küser diyordu ama Kemal Kılıçdaroğlu intikam hırsıyla CHP içinde varlığını sürdürmeye devam ediyor. Düşünsenize CHP’nin tüzük kurultayı için istişare toplantısı; Özgür Özel, Mansur Yavaş ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşiyor. Ekrem İmamoğlu bu denklemde görünmeyince yine CHP içinde kurultay oyunları oynandığı düşünülüyor.

Ekrem İmamoğlu CHP kurultayında maddi gücünü kullanarak Özgür Özel’e destek vermiş, Kemal Kılıçdaroğlu’nu devirmişti. Şimdi ise kimin kimi destekleyeceği meçhul… CHP’nin iç hali meşhur Dallas dizisi gibi… Her türlü siyasi oyun, entrika, kumpas var… Yarın bakmışsınız Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ile hareket eder Özgür Özel’i devirir. Yahut Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu ile hareket eder Ekrem İmamoğlu’nu etkisiz hale getirir. Mansur Yavaş’ın CHP içindeki bu denklemde bir gücü ve etkisi yok. Onun sadece toplumda şişirilmiş balon etkisi var. O yüzden CHP içindeki güç dengesi nereyi işaret ederse orada duracaktır.

Ekrem İmamoğlu ile yakınlığı bilinen ve bu yüzden Saraçhane Bülbülü diye anılan Şaban Sevinç’in “Çok güçlü bir kulis. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı karar verilmiş. Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı, Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcısı, bir de kadın bir cumhurbaşkanı yardımcısı adayı.” açıklaması da bunun ön hazırlığıdır.

CHP’de bu dörtlü arasında önümüzdeki günlerde güç savaşı daha çok artacağa benziyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi intikam hırsı, Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı olmak için her türlü sinsiliği büyük kavgalara gebedir. Özgür Özel’in emanet CHP Genel Başkanı olarak durduğunu ise zaten herkes çok iyi biliyor.

Bu sürecin belirleyiciliğini Kemal Kılıçdaroğlu’nun intikam hırsı ve Ekrem İmamoğlu’nun koltuk hırsı belirleyecektir. Ekrem İmamoğlu’nun bu süreçte kazanan olmak için elinden gelen her şeyi yapacak sinsiliği en büyük etkendir.

Bakalım, CHP’nin bu gidişatı yine kendi içinde nasıl bir hançerlenme manzarasını ortaya çıkaracak? Öbür kongrede hançeri yiyen Kemal Kılıçdaroğlu idi…

Sağcı Anavatan Partisi’nden gelip solcu CHP’yi kontrolü altına alan Ekrem İmamoğlu’nda henüz siyasi şeytanlık bitecek gibi gözükmüyor… 

 

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 1 hafta önce
Ekrem ve diğerleri şeytanın elçileri gibi her münafık oyun var ama unuttukları bir sey daha var Mansur ve Ekrem çekirge misali iki kere sıçradı önümüzdeki sene inşallah Haziran temmuz döneminde ekonomi biraz daha rayına oturunca izleyin chp deki cümbüşü
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Celal Adan: "Ya İstiklal Ya Ölüm" Türk Devleti'nin şiarıdır

Celal Adan: "Ya İstiklal Ya Ölüm" Türk Devleti'nin şiarıdır