19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Güzellik Biberiye Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Biberiye Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Biberiye yağı, saç sağlığını doğrudan arttırabilmek için en iyi seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Düzenli kullanıldığı durumlarda saç dökülmesi başta olmak üzere pek çok saç sorununa çözüm sağlamaktadır.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Biberiye Yağı Saça Nasıl Uygulanır?
KAYNAK: Haber Merkezi

Dökülme karşıtı olduğu bilinen biberiye yağı, hızlı saç uzatma yöntemlerinde de sıkça önerilmekte. Saç dersini beslemesi, saç köklerine masaj yapılarak uygulanması artan kan dolaşımı hızı ile birlikte sağlıklı vitaminlerin en iyi şekilde nüfus etmesini sağlamakta.

Biberiye Yağı ile Saç Derisi Masajı Nasıl Yapılır?

Biberiye yağının saça uygulanışı için masaj yöntemi sıkça tercih edilmekte. Masaj ile saça yedirilen biberiye yağı normalde etki edeceği orandan çok daha hızlı şekilde etki gösterebilmekte.

Saç köklerini dolgunlaştıran ve saçınızın daha güçlü olmasını sağlayan yağ, doğru uygulandığında ekstra fayda sağlayarak kafa derinizin rahatlamasına imkân sunmakta.

Biberiye yağını masaj yaparak saçınıza uygulamak için bu adımları izlemeniz gerekmekte:

  • İki üç damla biberiye yağını 1 yemek kaşığına yakın olacak şekilde hindistancevizi yağı ile karıştırın. Zengin olmasını sağlayın ve bir kapta tutun.
  • Parmaklarınızı ilgili karşıma dokundurun, parmak uçlarınızda kalmasını sağlayın ve kafa derinize parmak uçlarınızla ufakça, dairesel hareketlerle masaj yapın.
  • Masaj yaparak uyguladıktan sonra 30 dakika boyunca saçlarınızda beklemesini sağlayın. 30 dakika ve üzerinde kalması daha etkili olacaktır bu nedenle dilerseniz uyumadan önce de uygulayabilirsiniz.
  • Son olarak, ılık su ilk tercihiniz olacak şekilde önce sadece su ile durulayın sorasında, kimyasal oranının düşük olduğundan emin olduğunuz şampuan ile saçınızı tamamen yağdan arındırın.

Uygulaması ve bekleme, temizleme aşamaları bu kadardı. Söz konusu uygulama aşamalarını düzenli olarak tekrar ederek alacağınız sonucun etkilerini kolaylıkla arttırabilirsiniz. 

Biberiye Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Biberiye yağı saça sağladığı etkiler ile öne çıkmakta. Biberiye yağının faydaları genel olarak şu şekilde bilinmektedir:

  1. Saçlarınız daha hızlı uzar
  2. Saç dökülmesini engeller
  3. Kepek oranını düşürür, kimilerinde tamamen kepek oluşumunu engeller
  4. Daha parlak ve dolgun saçlara sahip olmanızı sağlar
  5. Kan dolaşımını arttırarak daha güçlü, hızlı uzayan ve sağlıklı saçlarınız olmasını sağlar.

Biberiye Yağını Şampuana veya Saç Kremine Eklemek Mümkün Mü?

Biberiye yağını doğrudan uygulamanın yanı sıra her seferinde uygulayabilmek adına şampuanlarınıza veya saç kremlerinize ekleyebilirsiniz.

Birkaç damla kadar şampuan veya saç kreminize eklemeniz durumunda banyo zamanlarınızda saçlarınızın güçlenmesini sağlayabilirsiniz.

Saç kreminize veya şampuanınıza söz konusu yağı ekledikten sonra iyice çalkalayın, uygulama sırasında şampuan veya saç kreminizi saçınızda bir süre bekleterek derinlere nüfuz etmesini sağlayın.

Biberiye Yağı Uygularken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Her ne kadar biberiye yağı sağladığı yüksek orandaki faydası ile öne çıksa da pek çok dikkat edilmesi gerekene de ev sahipliği yapmakta. Bu nedenle, biberiye yağını kullanmadan önce bunlara dikkat etmelisiniz.

  • Alerjik reaksiyonları test edin, biberiye yağı kimilerinde alerjik reaksiyon gösterebilir, cildinizin ufak bir parçasına damlatarak 24 saat boyunca reaksiyon olup olmadığını gözlemleyin.
  • Miktarını doğru ayarlayın, fazla kullanımdan kaçının birkaç damla yetecektir.
  • Gözünüzden uzak tutun, gözünüze bulaşması durumunda bol su ile temizleyin.
  • Hamile veya emzirme durumlarında yağı tüketmeden veya cildinize sürmeden önce doktorunuza danışın, bebeğiniz için zararlı olabilir.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hijyen Belgesi Nedir ve Neden Gereklidir?

Hijyen Belgesi Nedir ve Neden Gereklidir?