20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Güzellik Eşek Sütü Sabunu Faydaları Nelerdir?

Eşek Sütü Sabunu Faydaları Nelerdir?

Cildi en iyi şekilde beslemek ve temizlemek için doğal sabunları tercih etmek oldukça önemlidir. Her cilt farklı ihtiyaçlara sahip olduğu için doğal sabunları da cilt tipine göre seçmek gerekir.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eşek Sütü Sabunu Faydaları Nelerdir?
KAYNAK: Haber Merkezi

Birçok vitamin ve mineral içerek eşek sütü sabunu faydaları da oldukça fazladır. Her cilt için eşek sütü sabunu kullanmak cildin beslenmesine ve temizlenmesine yardımcı olur. İşte, eşek sütü sabunu kullanmanın faydaları:

Cildi Nemlendirir ve Besler

Yumuşak, pürüzsüz ve canlı bir cilt için kullanılabilecek en güzel sabunlardan biri eşek sütü sabunudur. İçerisinde başta E vitamini olan eşek sütü sabununda A, B ve C vitaminleri de vardır. Düzenli kullanıldığı zaman cildin genç görünmesine yardımcı olur. Ayrıca ciltteki kuruluğu azaltarak daha parlak ve sıkı bir görünüme kavuşmasını sağlar. 
Her cilt tipine uygun olan eşek sütü sabunu, kararma ve lekelere karşı etkilidir. Omega 3 ve Omega 6 içerdiği için cildin dış etkenlere karşı korunmasına yardım eder. Kuru cilt tiplerine nem yüklemesi yaparak soyulma, kızarıklık, pürüzlü görünümü azaltır.

Anti-Aging Özelliklere Sahiptir

Yaşlanmanın en önemli belirtilerinden biri olan kırışıklık için en doğru tercih eşek sütü sabunudur. Cildin nem dengesini koruduğu için yaşlılıkta oluşan kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. Ancak kırışıklık oluşumunu engellemesi için sabunu sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez kullanmak gerekir. Daha fazla kullanmak cilde zarar verebilir. 

İçerisinde kolajen bulunan eşek sütü sabunu cildin elastik yapısını korur. Bu yüzden ciltte herhangi bir sarkma durumu olmasını engeller. Cildin genç kalmasını sağlayarak birçok cilt sorununun oluşmasını da engeller. Beslenme alışkanlıklarıyla desteklendiği zaman daha sağlıklı, parlak ve genç bir cilde sahip olmayı kolaylaştırır. 

Cilt Tonunu Eşitler

Cildin sağlıklı ve pürüzsüz görünmesi için cilt tonunun eşitlenmesi oldukça önemlidir. Özellikle kadınlarda cilt tonu eşit olmadığından dolayı doğal cildi kullanmak zor olabilir. Ancak eşek sütü sabunu sayesinde doğal bir şekilde cilt renklerini eşitlemek mümkündür. Ciltteki sebum ve melanin dengesizlikleri azaldığı için eşek sütü sabunu sayesinde fondöten ve kapatıcı kullanma ihtiyacı da azalır.

Sabunun en iyi şekilde etki göstermesi için cildi temizlemek ve eşek sütü sabunuyla yeniden yıkamak gerekir. Cilt lekelerinin azalması ve cilt tonunun eşitlenmesi için eşek sütü sabununu düzenli olarak kullanmaya devam etmek gerekir. Ayrıca kimyasal madde içermeyen doğal sabunlar tercih edilmelidir. 

Akne ve Sivilce Tedavisinde Etkilidir

Antibakteriyel özelliklere sahip olan eşek sütü sabunu, düzenli kullanımda akne oluşumunu engeller. Bu nedenle akneye eğilimli olan cilt tipine sahip olan bireylerin cilt bakımı rutinlerine eklemeleri gereken bir sabundur. Doğal sabunlar hem ciltteki hem de vücuttaki sivilce ve akne oluşumunu azaltırken akne lekelerinin daha kısa sürede giderilmesine de yardımcı olur. 
Eşek sütü sabunu sayesinde cildin nem ihtiyacını azaltır ve fazla yağların temizlenmesini sağlar. Sivilcelerin oluşmasına zemin hazırlayan kirleri de tamamen arındırır. Ayrıca komedon oluşumunu engellemek için sebum miktarını dengeler. Böylece birkaç kullanımda bile daha kusursuz bir cilde sahip olmayı kolaylaştırır. 

Cildi Yatıştırır ve Tahrişi Azaltır

Bazı ciltler çok fazla kaşınır ve kolayca tahriş olabilir. Tahrişle birlikte olan kızarıklıklar ve hassasiyetler için de eşek sütü sabunu oldukça etkilidir. Cildi hem yatıştıran hem temizleyen eşek sütü sabunu, birkaç dakika yüzde bekletildikten sonra yıkandığında daha iyi etki gösterir.
Ciltteki sorunları azaltan ve sağlıklı bir görünüm oluşturan eşek sütü sabunu sayesinde birçok kimyasal üründen vazgeçmek mümkündür. Doğallığı sayesinde ilerleyen dönemlerde de cildin zarar görmesini engeller. Üstelik eşek sütü sabunu birçok kimyasal içeriğin oluşturabileceği alerjik durumları da ortadan kaldırır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kaplan Gözü Taşı Faydaları

Kaplan Gözü Taşı Faydaları