19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Güzellik Keratin Ne İşe Yarar?

Keratin Ne İşe Yarar?

Keratin faydaları halk arasında oldukça konuşulan ve sıklıkla dile getirilen protein türlerinden olmasından dolayı insanlarında keratin nedir ne işe yarar diye merak etmesine ve araştırmasına neden olmuştur.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Keratin Ne İşe Yarar?
KAYNAK: Haber Merkezi

Vücudumuzda doğal olarak bulunan yapısal protein türlerinden olan keratin saç, tırnak ve ciltte oldukça başarılı görevler üstlenmekte olup ekstra takviyeler ile keratin üretiminizi artırmanıza olanaklar sunmaktadır. 
Cildin gençleşmesine destek olan saçlarınızda mucizeler yaratan tırnaklarınızın daha sağlıklı uzamasına olanak sunan bu proteini merak ediyor ve araştırıyorsanız yazımızın devamına göz atabilirsiniz. Bu sayede keratin hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını alabilir ve dış etkenlerden nasıl faydalanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Keratinin Yapısında Neler Bulunur?

Keratin yapısı gereği içerisinde oldukça fazla kükürt barındırmaktadır. Bunun yanı sıra 18 amino asitten oluşan keratin vücudumuzda 54 çeşide sahiptir. Tip1 ve tip2 olarak ayrılan bu yapılar saçların daha canlı olmasına ve hızlı uzamasına, tırnakların daha güçlü bir yapıya sahip olmasına ve cildin elastikiyetini koruyarak kendini yenilemesine olanak sunmaktadır. 
Vücudumuzda kendi kendine üreyebilen bir protein olması da keratin faydaları nelerdir sorusunu insanın aklına getirmektedir. Hemen her organımıza katkı sunan bu protein türü özellikle saç ve tırnak için tercih edilmekte bunun yanı sıra kozmetik sektöründe de cildin yapılanması için ürünlerde kullanılmaktadır. 

Yapısı gereği cilde esneklik sağlayan bu protein daha genç görünmenize ve yaş almanın getirdiği olumsuzluklardan korunabilmenize olanak sağlamaktadır. Cilt yaralarının hızla iyileşmesine yardımcı olan yapıları sayesinde özellikle cilt yaralanmalarında oldukça hızlı iyileşme sağlamakta cildin eski görünümüne kazanmasına olanak sunmaktadır.

Keratinin Saça Faydaları Nelerdir?

Keratinin saça faydaları ise kadınların en çok araştırdığı konular arasında yer almaktadır. Özellikle kabarık ve kıvırcık saçlara sahip olan kadınlar sürekli ısıl işlemden dolayı saçlarının zarar görmesini istememekte ve keratin bakımlarla saçlarını yapılandırmaktadır. Saçların yumuşak ve parlak olmasına katkı sağlayan bu protein aynı zamanda saçların hızlı bir şekilde uzamasına da olanak sunmaktadır.  
Keratin faydaları arasında saçların esnekleşmesi de yer almaktadır. Kırılgan saçlı olan kadınlar tarafından da sıklıkla tercih edilen keratin, hızlı kopan saçların önüne geçmekte ve saç bariyerini koruma altına almaktadır. 

Esnek ve daha parlak saç yapısı için sizler de keratin kullanabilir ya da içeriğinde keratin olan meyve sebzeleri tüketerek vücudunuzda daha çok keratin üretimi olmasına destek olabilirsiniz.  Bunun yanı sıra günümüzde pek çok şampuanda keratin özü bulunmaktadır. Siz de saçlarınızın daha canlı görünmesi için bu ürünleri tercih edebilirsiniz.

Keratin Vücutta Nerede Bulunur?

Keratin vücudumuzda saç, tırnak ve cildin dış katmanlarında yer almaktadır. 54 farklı çeşidi olduğu için pek çok organımızda da yer edinen keratin bulunduğu yerlerin elastik olmasına ve dış etkenlerden korunabilmesine olanak sağlamaktadır. Hücre yenileme etkisinin olması da özellikle cildin yenilenmesine ve hızlı bir yaşlanmanın önüne geçmektedir. 

Ayrıca ciltte oluşan yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesine de oldukça fazla katkısı bulunmaktadır. Zaten vücudumuzda kendi kendine oluşan bir protein olması insanların neden takviye almalıyım sorusunu merak etmesine neden olmaktadır. Ancak bazı durumlarda protein üretimi azalmakta ya da kişiden kişiye göre yeterli olmamaktadır. 

Bu durumlar da tırnakların hızlı kırılmasına saçların daha cansız olmasına neden olmaktadır. Ya da cilt kusurları daha erken yaşlarda ortaya çıkmaya başlamaktadır. Sizler de bu durumları kendinizde görüyorsanız ister keratin olan kozmetik ürünlerini tercih ederek dış etkenlerden yardım alabilir dilerseniz de keratin faydaları için içeriğinde keratin olan meyve ve sebzelerden destek alabilirsiniz. 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kedi Piresi İnsana Geçer Mi?

Kedi Piresi İnsana Geçer Mi?