20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Güzellik Yazın Cilt Bakımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazın Cilt Bakımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneş ışınlarının artmasıyla cilt bakımı daha da önemli hale geliyor. Güneşin zararlı etkilerini azaltmak ve nem kaybını önlemek için doğru ürünleri seçmek gerekiyor. Yaz aylarında cilt bakımına özen göstererek yaşlanma belirtilerini azaltabilir ve cildinizi koruyabilirsiniz.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yazın Cilt Bakımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
KAYNAK: Haber Merkezi

Yaz aylarının gelmesiyle beraber artan güneş ışınlarına maruziyet ve nem kaybı ile bakım yapılma ihtiyacı da artış gösterir. Özellikle yaşlanma belirtilerinin azaltılması ve güneş ışınlarının etkilerini gidermek için yazın cilt bakımı yaparken dikkat edilmesi gerekenler bulunur. Bunun için kendinize en uygun ve sağlıklı ürünleri seçerek çeşitli uygulamalar yapabilirsiniz.

Yazın Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Yazın cilt bakımı yaparken dikkat edilmesi gerekenler arasında pek çok farklı ayrıntı bulunur. Bunlardan en önemlisi kendi cilt tipinize uygun bir bakım yöntemi geliştirmektir. Özellikle yazın cilt bakımı yaparken dikkat edilmesi gerekenler arasında güneş kremi kullanımının önemi büyüktür. Çünkü üzerinde kırışıklık arttırıcı bir etki gösterebilir. Bunun yanı sıra sıcak havalar nedeniyle cilt nem kaybeder. Cilt bakımı yaparken iyi bir temizleyici ve nemlendirici kullanmak yapılacak ilk davranışlar arasında yer alır. Ayrıca cildin peeling ile ölü hücrelerden arındırılması gereklidir. Bu sayede cildinizi iyi bir bakım rutinine daha kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Ayrıca cilt bakımı yapmak için iyi bir nemlendirici ve güneş koruyucu kullanılması da önerilir.

Güneş Koruyucu Kullanımı Yazın Neden Önemlidir?

Yaz aylarında güneş koruyucu kullanmanın önemi oldukça fazladır. Çünkü güneşten gelen zararlı ışınlar nedeniyle cildin ölü hücre sayısı artar. Kuruyan cilt daha kolay kırışır ve ayrıca cilt üzerindeki lekeler de artış gösterir. Bunun önüne geçebilmek için iyi bir güneş kremi veya losyonu sürülür. Bu sayede günün her saati cildinizi dış etkenlere karşı daha rahat bir şekilde koruyabilirsiniz. 

Yaz aylarında güneş koruyucu kullanmanın önemi hem kadın hem de erkekleri kapsar. Bakım yapılan cilt hassaslaşır ve bir süre korunması gerekir. Öğlen saatlerinde dışarı çıkacaksanız bu kremleri sürmelisiniz. Ayrıca cilt tipinize uygun olanı seçerek sivilcelenme ve bunun gibi diğer etkileri de yok etmeniz söz konusu olur.

Yazın Ciltte Oluşan Leke ve İzlerle Nasıl Baş Edilir?

Lekeler, yaz ve kış aylarında güneşe ve beslenmeye bağlı olarak artabilir. Özellikle yaz aylarında yakan güneş, koyu beneklenmelere ve çil artışına sebep olur. Bunu önlemek için yazın ciltte oluşan lekelere karşı yapılabilecekler bulunur. Öncelikle her gün düzenli bir cilt temizliği yapmalısınız. Daha sonrasında yorulan cildin nem dengesini sağlamak için iyi bir gece veya gündür kremi tercih edebilirsiniz. Sıcak havadan ve güneşten koruyacak iyi bir krem de lekeleri büyük ölçüde engeller. Leke önleyici güneş kremlerini kullanarak da cildinizin daha güzel ve eşit ton görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca oluşabilecek lekeler kalıcı olabileceği için muhakkak bariyer güçlendirici serumlar da tercih edilmelidir.

Yaz Aylarında Hangi Cilt Bakım Ürünleri Kullanılmaz?

Yazın cilt bakımı yaparken dikkat edilmesi gerekenler arasında hangi ürünü kullanmamanız gerektiğini de bilmeniz gerekir. Özellikle C vitamini içeren serumlara ek olarak kırışıklık karşıtı retinoller de güneş ile temasta leke bırakabilir. Bu nedenle ürünleri gece kullanmak daha etkili ve zararsız bir sonuç almanıza yardımcı olur. Bir başka yaz aylarında kullanılmaması gereken ürün ise asitli serumlardır. Kuruyan cildin daha da kurumasına ve güneşin daha çok leke bırakmasına olanak tanır. Bu nedenle de muhakkak gece veya gündüz kullanılacaksa güneş koruyu ile kullanılması gereklidir. Yaz aylarında güneş koruyucu kullanmanın önemi bu nedenle gereklidir. Doktorunuza veya cilt uzmanınıza danışarak hangi ürünleri yazın kullanmamanız gerektiğini daha ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bu sayede doğru bakım ve kullanım ile leke oluşumunu da engellemeniz söz konusu olur.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Piercing Nedir? Hangi Bölgelere Takılabilir?

Piercing Nedir? Hangi Bölgelere Takılabilir?