06 Ekim 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Hanımefendi 100 yaşındaki kadın uzun yaşamanın sırrını açıkladı! Ne yediğini duyan herkes şoke oldu

100 yaşındaki kadın uzun yaşamanın sırrını açıkladı! Ne yediğini duyan herkes şoke oldu

100 yaşına gelmek bazı yüz yaşını geçmiş kişiler için sadece bir sayıdır. Onlar egzersiz yapar, seyahat eder, araba kullanır, çalışır, dans eder ve onlarca yıldır yaptıkları gibi hayatın tadını çıkarırlar.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
100 yaşındaki kadın uzun yaşamanın sırrını açıkladı! Ne yediğini duyan herkes şoke oldu
KAYNAK: Haber Merkezi

100 yaşına gelmek bazı yüz yaşını geçmiş kişiler için sadece bir sayıdır. Onlar egzersiz yapar, seyahat eder, araba kullanır, çalışır, dans eder ve onlarca yıldır yaptıkları gibi hayatın tadını çıkarırlar.

İngiliz bilim insanı Andrew Steele uzun yaşamanın %20'sinin genetiğe bağlı olduğunu, ancak %80'inin yaşam tarzı ve şansa bağlı olduğunu söyledi.

VÜCUDUNUZU HAREKET ETTİRİN

Vivian Levy neredeyse 100 yıldır yüzüyor. 104 yaşında, her sabah bir spor salonuna gidip 45 dakika boyunca havuzda tur atıyor.

Yüzmenin uzun ve sağlıklı bir yaşam için en iyi egzersizlerden biri olduğu araştırmalarca da ortaya konmuştur. Düzenli egzersiz ayrıca yaşlı yetişkinlerde beyin küçülmesini önleyebilir.

Levy, 6 yaşından beri yüzmenin yanı sıra küçükken yürüyüş yapmayı, bisiklete binmeyi ve dağ yürüyüşü yapmayı severdi. Ayrıca tenis ve voleybol da oynardı.

"Egzersiz beni mutlu ediyor ve vücudum için iyi. Egzersiz yoluyla da insanlarla tanışıyorsunuz. Yüzmeye gittiğim yerlerde arkadaşlar edindim," diyor.

100 yaşındaki Shirley Goodman için vücudunu sağlıklı tutan şey dans etmek.

"İnsanlara, eğer müzikten hoşlanıyorlarsa, bunu hayatlarında tutmalarını ve sadece evde sallanan bir sandalyede oturmamalarını tavsiye ederim." diyor.


TAZE VE EV YAPIMI YİYECEKLER TERCİH EDİN

Elizabeth Francis, 114 yaşında ve şu anda ABD'de yaşayan en yaşlı ikinci kişi.

Asırlık bir hayat yaşayan adamın arka bahçesinde her zaman kendi sebzelerini yetiştirdiği küçük bir bahçesi vardı; lahana, hardal, havuç ve bamya gibi. Ürünleri doğrudan eve getirir ve pişirirdi, torunu Ethel Harrison hatırlıyor.

"Evde her zaman yemek pişirirdi. ... Sanırım yemek pişirmeyi seviyordu," diyor Harrison. "Hiçbir zaman bir fast food restoranına gittiğini hatırlamıyorum."

100 yaşındaki kadın uzun yaşamanın sırrını açıkladı! Meğer her öğünden sonra 1 parça bu besinden yiyormuş…
Kardiyologlar, evde pişirilen yemeklerin kalbi sağlıklı tutabileceğini söylüyor.

AMA İKRAMLARA DA YER BIRAKIN

Levy tatlıya da her zaman yer bırakıyor. Blentzleri, bitter çikolatayı ve kahve aromalı dondurmayı seviyor. Her gece küçük bir porsiyon dondurma yiyor.

Goodman, karides gibi kızarmış yiyecekleri sevdiğini söylüyor - "hamurda pişirilen her şey" - ayrıca çikolata ve her türlü tatlıyı. Her öğünden sonra en az bir parça çikolata yemeyi seviyor.


YENİ ŞEYLER KEŞFEDİN

Mildred Kirschenbaum 35 yıldır bir seyahat acentesinin sahibi ve hala dünyayı keşfetmeyi seviyor.

Bazı insanların 65 yaşına gelip emekli olduklarında yeni şeyler denemeyi bırakmalarına şaşırıyor. Kirschenbaum, "O yaşa geldiklerinde sadece 'Hiçbir yere gitmeyeceğim veya hiçbir şey yapmayacağım' diye karar veriyorlar" diyor.

Evde tek başına yaşıyor, hâlâ araba kullanıyor, spor salonunda egzersiz yapıyor.

SEVDİĞİNİZ ŞEYLERİ YAPARAK ZAMAN GEÇİRİN

109 yaşındaki Vincent Dransfield, 80 yılı aşkın süredir yerel gönüllü itfaiye teşkilatında görev yapıyor.

Kendisine neyin mutluluk getirdiği ve hayatta onu ayakta tuttuğu sorulduğunda hemen şu cevabı veriyor: "İtfaiye. ... Çok sayıda arkadaş edindim."

Jayne Burns, 101, çoğu insan emekli olduktan onlarca yıl sonra hala iş başında. 25 yıldır Ohio, Mason'daki bir Joann mağazasında kumaş kesiyor.

"Ben sadece çalışmayı ve insanlarla bir arada olmayı seviyorum" diyor.

AKSİLİKLERE KARŞI OLUMLU BİR TAVIR SERGİLEYİN

102 yaşındaki Dr. Gladys McGarey, kanserden kurtulmuş, kızını kaybetmiş ve neredeyse 70 yaşındayken boşanmış biri.

Bu ayrılık, 46 yıllık kocasının onu başka bir kadınla birlikte olmak için terk etmesinden sonra gerçekleşti ve bu, hayatının en zor dönemlerinden biriydi, diyor.

Peki insanlar bu olumsuzlukların üstesinden nasıl geliyor?

"Onlara takılıp kalmıyorsunuz. Bu bir seçim meselesi: Neyi seçiyorum? Acı ve ızdırap içinde takılıp kalmamayı seçtim. Canımı acıttı ve bundan hoşlanmadım," diyor McGarey.

"Bir nokta geliyor ki, artık buna daha fazla zaman harcamaya değmez diyorsun."

Kirschenbaum ayrıca çoğu durumda insanlara başkalarına kızmamalarını da tavsiye ediyor. "Buna değmez - buna değmezler" diye belirtiyor. “Eğer öfkeme değerseler, sevgime de değerdirler. Onları görmezden geliyorum.”

OLUMLU DÜŞÜNÜN

Çoğu, iyimser olduklarını ve iyi şeylerin olmasını beklediklerini de söyledi. Araştırmalar, yüksek seviyede iyimserliğe sahip olmanın 90 yaş sonrasında daha uzun yaşam süresiyle ilişkili olduğunu ortaya çıkardı.

Harrison, 114 yaşındaki büyükannesinin sık sık şunu söylediğini hatırladı: "Her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Işıkhan, İşbaşı Eğitim Programı harçlıklarını yükseltti: Artık günlük 850,11 lira!

Bakan Işıkhan, İşbaşı Eğitim Programı harçlıklarını yükseltti: Artık günlük 850,11 lira!