19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Hacıosmanoğlu susuyor konuşmuyor

Hacıosmanoğlu susuyor konuşmuyor

YAYINLAMA:

Ligde haftalar ilerledikçe, federasyon kanadında birçok şey iyi gitmiyor. Her gün federasyon yönetim kurulu içerisindeki huzursuzluk iddiaları gündemde yer alıyor. Hacıosmanoğlu’nun Federasyonu tek adam zihniyetiyle yönetmek istediği ve buna da, başta başkan vekilleri olmak üzere yönetim kurulu üyelerinin karşı çıktığı iddia ediliyor. Hacıosmanoğlu’nun 2015’te ajandasına not aldığı isimleri sildirerek MHK’ya hakem kıyımı yaptırdığı konuşuluyor. Peki böylesine iddialar karşısında TFF Başkanı olmadan önce, dobra tarzıyla bildiğimiz, beyninden geçenleri direkt olarak söylediğine inandığımız, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ne yapıyor? Sadece susuyor, konuşmuyor. Halbuki çıkıp bu söylemlerle ilgili açıklamalarda bulunsa, hem kamuoyu aydınlatılmış olur hem de eleştirilere cevap vermiş olur. Bu tarz bizim bildiğimiz tanıdığımız Hacıosmanoğlu tarzı değil. Yoksa “sükut ikrardan mı geliyor” acaba?

TALİMATTA YOK 

Uluslararası Futbol Birliği, oyun kuralları kitabını yazarken idari konularla ilgili federasyonlara serbestlik tanır. Ve bu konularda, “Ulusal federasyonların müsabaka talimatları geçerlidir” der. Beyin travması nedeniyle sakatlık geçiren futbolcuların, oyuna devam edememesi durumunda takımlara ekstra oyuncu değişikliği hakkı verilmesini de İFAB kitaba yazmış, ancak amir olarak ulusal federasyonların müsabaka talimatını işaret etmiştir. Merkez Hakem Kurulu sezon başında hakemlere bunun uygulanması için talimat verdi. Ama federasyon bunu futbol müsabaka Talimatına, ya da ligler statüsüne yazmadı. Burada başta genel sekreter olmak üzere, federasyon profesyonellerinin ve hukukçularının büyük hatası var. İşi bilen, futbol hukukundan anlayan profesyoneller bunu atlamamalıydılar. Hadi onlar atladı MHK bu durumu hatırlatmalıydı. MHK haksız, hukuksuz, adaletsiz hakem kıyımı ile uğraşacağına, biraz da bu işlere baksa iyi olacak.

KARANLIKTA TEST

 Hakemlikte kondisyon çok önemli. UEFA’nın fitnes koçu, aynı zamanda federasyonumuza da danışmanlık yapan Profesör Wernel Helsen sezon başı seminerinde hakemlerimizin testlerini bizzat yöneterek işin başında bulunmuştu. Ancak MHK’ya yakın bazı isimler de maalesef başarısız olmuştu. Geçtiğimiz günlerde yine testler vardı. Testler, Riva’da akşamdan sonra ışıklandırmalar kullanılarak yapıldı. MHK’nın bu defa testlerde toleranslı davranarak hakemlerin barajları geçmesini kolaylaştırdığı konuşuluyor. Ama bir gerçek var ki, MHK bu defa testler yapılırken Wernel Helsen’i getirmedi. Helsen burada olsaydı, testlerdeki başarı oranı nasıl değişirdi acaba?

ADALET GÜNÜ

 Haksız, hukuksuz, adaletsiz ve sebebi açıklanmayan hakem kıyımları karşısında mağdurlar adalet arıyor. Bunun adresi, tabii ki, Tahkim Kurulu. Tahkim’den adalet bekleyen 20’ye yakın hakem ve gözlemci var. Bu mağdur isimler, dosyalar ve içerikleri detaylı bir şekilde incelenirse, Tahkim Kurulu’nun doğruya ulaşacağı konusunda çok ümitliler. Çıkacak karar ise, önümüzdeki döneme ümitle mi, yoksa daha da karamsar mı bakmamız gerektiğini gösterecek

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *