04 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram

Cumhurun mesajı

YAYINLAMA:
Cumhurun mesajı

28. Dönem 3. Yasama yılının ilk grup toplantısından konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli aynı zamanda yeni yasama yılının da fiili olarak açılışını yaptı. 15.00’da ise Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM Genel Kuruluna hitap ederek yeni yasama döneminin resmi açılışını gerçekleştirdi. Cumhur İttifakının iki lideri hem bölgesel hem de küresel konulara yönelik önemli mesajlar verdi.  Yeni anayasa çalışmaları her iki liderin de gündeminde yer aldı. Dünyanın sürüklendiği kargaşa ortamı ve İsrail’in Ortadoğu’yu savaşa sürükleme girişimlerine karşı “içeride birlik” mesajı verildi. Erdoğan ve Bahçeli katliamlara sessiz kalan İslam Ülkelerini de sert sözlerle eleştirdi.

TBMM Grup toplantısında kürsüye çıkan MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ilk mesajı iç cephenin güçlü tutulmasına yönelik oldu. “Armudun sapı üzümün çöpü” bahane edilerek yapılan kısır tartışmalardan uzaklaşılması gerektiğini dile getiren MHP Lideri Bahçeli, Türk milletinin her bir ferdinin birbirine sımsıkı sarılmakla mükellef olduğunu ifade etti. Milli hedeflere kilitlenmenin gerekliliğine vurgu yaptığı konuşmasında “Başka Türkiye yok” ifadelerini kullandı. Bu cümleleri kuraraktan de hiçbir siyasi beklentiye girmediğinin altını çizdi. 

Dünyanın yakın dönemde içinden geçtiği tüm süreçlerden Türkiye de üzerine düşen ekonomik daralmadaki payını aldı. Hatta ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişimine maruz kaldı. Ardından ekonomik ambargolarla sınandı. Pandemi sürecini yaşadı ve tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de 11 ilimizi doğrudan etkileyen deprem felaketi ile sarsıldı. Bunların yanı sıra Ukrayna-Rusya savaşı da Türkiye’yi doğrudan etkiledi ve tüm bunların yaraları sarılmadan İsrail’in başlattığı savaş bölgemizi doğrudan tehdit etmeye başladı. Bu gelişmeler ışığında MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli “milli birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu” bir kez daha yineledi. Mevcut şartlar altında kaotik dünyaya karşı milli cepheyi tahkim etmenin başlıca vazife olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan da yakın dönemde sık sık iç cephenin güçlendirilmesi gerektiğini belirten konuşmalar yaptı ve asıl hedefin bu cepheyi parçalamak olduğuna dikkat çekti.

MHP Lideri Bahçeli’nin dikkat çektiği bir diğer husus ise dünyada ve bölgemizde yaşanan insanlık dramlarına BM’nin kayıtsız kalmasıydı.  Uluslararası dengenin itibar ve inandırıcılığının kalmadığını ve Uluslararası sistemin tıkandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmadan övgüyle bahsetti ve BM’nin yapısında reforma gidilmesi gerektiğini ifade etti. Hatta BM’nin toplantılarına katılım sağlanmayarak boykot edilmesi gerektiğini söyledi.

İsrail’in haydut devlet örneğinin son sürümü olduğuna dikkat çeken MHP Lideri Bahçeli, “savaş ne zaman çıkar” diyerek ahkâm kesenlere “daha neyin olması lazım. Savaş çoktan çıkmıştır” sözleriyle tepki gösterdi. Daha önce de İsrail’in nihai hedefinin Türkiye olduğunu söyleyen MHP Lideri Bahçeli, savaşın Ortadoğu’yla sınırlı kalacağını düşünenlerin yanlış hesap yaptığını belirtti. Bu açıklamaların bir benzerini de Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM kürsüsünden dile getirdi. Erdoğan, "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır” ifadelerini kullandı.

Her iki lider de İslam ülkelerini eleştiren açıklamalarda bulundu. MHP lideri Bahçeli, “Bebekler kendi kanlarını içe içe hayattan kopartılırken, servet ve şöhret içinde yüzenler, isminin başında emir, sultan, kral unvanı taşıyanlar bunun hesabını nasıl vereceklerdir?” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “Özellikle İslam dünyasının halkları Müslüman olan yöneticilerin, İsrail'in, Filistinlilerden ziyade Müslümanlara yönelik bu terörüne sessiz kalmaları bir ayıp olarak, bir utanç vesikası olarak asırlarca silinmeden kalacaktır” ifadelerini kullandı.

Ve yeni anaysa konusu…

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yeni anayasanın geniş bir mutabakatla ele alınması gerektiğini ifade etti. MHP bu sürece 100 maddelik anayasa taslağı ile katkı sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili, “AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak yeni anayasayla ilgili olarak elbette biz kendi hazırlıklarımızı hem de çok titiz bir şekilde yapıyoruz. Ama bu demek değildir ki diğer tüm fikirlere kapımızı kapatıyoruz. Yeni anayasanın hazırlık sürecinde her türlü fikre saygı duyarız, her düşünceyi ilgiyle dinleriz, her yapıcı teklifi hayırhahlıkla değerlendiririz” diyerek geniş bir mutabakat zemini arzuladığını vurguladı. 

Cumhur İttifakının her iki paydaşı da birçok konuda benzer mesajlar vererek 85 milyonun hislerine tercüman oldu. Türkiye’yi gelecek süreçte bekleyen tehdit ve tehlikelere karşı uyardı. Ancak düşmana karşı en önemli silahımız olan “Milli birlik ve beraberlik duygusunu” hedef alanların boş durmadığı da gün gibi ortada. İtibarsızlaştırma, karalama ve ötekileştirme girişimlerinin sahipleri hala pusuda. MHP lideri Devlet Bahçeli bu anlamda MHP ve Ülkü Ocaklarını bir cinayet üzerinden hedef alarak iç cepheyi yarmaya çalışanlara sert bir mesaj verdi: “Milliyetçi Hareket Partisi’ne organize Pensilvanya operasyonu çekenlere ne Ülkü Ocakları’nı ne de Milliyetçi Hareket Partisi’ni çiğnetmem, hayır çiğnerim diyenler varsa, istedikleri yerde, bu davaya hayatını adamış inanmış bir Ülkücü olarak hepsini birden heyecanla beklerim.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *