04 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram

Devlet Bahçeli’nin eli

YAYINLAMA:
Devlet Bahçeli’nin eli

TBMM 28. Dönem 3. Yasama yılının açılmasıyla birlikte siyasi tartışmalar da hız kazandı. Muhalefet medyası sabahın ilk saatlerinde grup toplantısında yaptığı konuşmasından dolayı MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi, öğleden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta karşılayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i, ikindi vakti “İsrail’in hedeflerinden biri de Anadolu’dur” diyen Erdoğan’ı, akşam ise resepsiyondaki sohbetleri nedeniyle yine MHP Lideri Bahçeli’yi eleştirerek mesaisini noktaladı.

TBMM’nin yeni yasama yılının açılışına damga vuran isim şüphesiz MHP Lideri Devlet Bahçeli oldu. TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmayla MHP’yi hedef alan Halk TV’deki 4 soytarı ve CHP için “ayağınızı denk alın” sözleri muhataplarını çılgına çevirdi. Yaklaşık iki yıldır MHP’ye yönelik karalama kampanyası düzenleyen şımarıklığın acısı gün boyu Halk TV’nin ekranlarından taştı. 

Günün ikinci karesi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in TBMM Genel Kurulunda Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ı ayakta karşılamasıydı. Özgür Özel bu durumu “makama saygı” olarak değerlendirse de onun gibi düşünmeyen milletvekilleri CHP’yi ikiye böldü. Kemal Kılıçdaroğlu da bu tartışmaya “onursuzlar” diyerek katıldı.

Günün üçüncü karesinde ise yine MHP Lideri Devlet Bahçeli vardı. TBMM Genel Kurulunda siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle tokalaşırken DEM sıralarını da ziyaret ederek yakın zamanda annesi vefat eden Tuncer Bakırhan’a başsağlığı diledi. Bu sırada onu gören diğer DEM’liler ise MHP lideriyle tokalaşmak için sıranın ön tarafında doğru yöneldi.

Muhalefet medyas bu görüntüyü anında “düne kadar kapatılsın diyen Bahçeli bugün tokalaştı” sözleriyle servis etti. “Sabah grup toplantısında ağır ifadeler kullandı, akşam tam tersini yaptı” klişeleriyle cambazlığa soyundu. “Yeni anayasa için yeni plan” başlığıyla algı oluşturmaya çalıştı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin insani bir çabayla yaptığı “başsağlığı” dileği aslında önemli bir mesajdı. Devlet Bahçeli’nin zaman zaman yaptığı bu çıkışların hepsinin önemli bir anlamı vardı. Türk siyasetine Devlet Bahçeli ismi “Devlet adamı” olarak kazınmıştır. “Devlet Bahçeli bir şey yapıyorsa mutlaka Türkiye için yapıyordur” anlayışı yer etmiştir. Geçen yıllar bu olguyu tartışılmayacak ve şüphe duyulmayacak ölçüde ispatlamıştır. 

MHP Lideri’nin grup toplantısında yaptığı konuşma titizlikle incelendiğinde karşımıza iki önemli başlık çıkmaktadır. Bunlardan birincisi iç cephenin sağlam tutulması için dile getirilen temenni ve tavsiyeler, ikincisi ise iç cephemizi hedef alanlara karşı yapılan uyarı ve ikazlardır.

Temenni ve tavsiye olarak, “Yol yakınken, henüz vakit geçmemişken, muhtevalı bir vicdan muhasebesinin zarureti, deyim yerindeyse herkesin elini husumet tetiğinden çekmesi samimi niyazım ve iyi niyet beyanımdır. Başka Türkiye yoktur. Bu düşüncelerimi hiçbir karşılık beklemeksizin dile getirdiğimi, artık bir kader ve karar anında bulunduğumuzu özellikle aziz milletim çok iyi bilmelidir” ifadelerini kullanmıştır. Bu sözler MHP Lideri’nin her siyasi kimlik ve kişiliğe uzattığı eldir.

Ancak hala aksini düşünenler için de, “Türkiye’mize sahip çıkacağız. Cumhur İttifakı’nı yaşatacağız. Devşirilmiş ve DEM’lenmiş fosillere meydanı boş bırakmayacağız. Birliğimizi ve beraberliğimizi nimet bileceğiz” diyerek de uyarı ve ikazını dile getirdi. Başsağlığı vesilesiyle tutulan el terör örgütü PKK’yı ve uzantılarını aklama eli değildir. Aksine gerginliği azaltma, “yol yakınken” doğruyu bulma, milli birlik ve beraberlik saflarını sıklaştırma açısından altın değerinde bir nasihattir. MHP liderinin siyasi duruşu nettir. Verdiği mesajlar tartışma götürmeyecek kadar berraktır. Günde 5 vakit kıblesini değiştiren sol medya Devlet Bahçeli’nin siyasi çizgisini sorgulayabilecek bir element dahi değildir. 

Gündeme oturan diğer kare ise MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin TBMM açılış resepsiyonunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı kısa sohbetti. MHP Liderini gören Özgür Özel hemen yanına yaklaştı ve sohbeti başlatan MHP Lideri Bahçeli, “Nasılsınız?” diye sordu. Hal hatır kısmından sonra MHP Lideri Bahçeli, “birbirimizi kırmıyoruz inşallah” sözleriyle gülümsedi. Özgür Özel ise gayet kibar bir ses tonuyla “yok yok” yanıtını verdi. Devlet Bahçeli de, (siyasette bazen sert eleştirilerin olabildiği anlamında), “Bazen siyaseten söylememiz gerekenler oluyor” dedi. Özgür Özel ise buna karşılık, “Celal Bey (Adan) gibi dostlarımız duygularımızı biliyor (Yani sert eleştirilerimizde olsa size saygı duyduğumuzu biliyor anlamında). Önemli olan saygıda ve sevgide eksiklik göstermemek. Herkes doğru bildiğini söylüyor” diyerek nezaket gösterdi. Bu sözlerden sonra Devlet Bahçeli de her zaman ki nezaketli tavrıyla “Başarılar diyorum” diyerek sohbeti sonlandırdı.

MHP Liderinin grup toplantısında, “Uçurum kenarında güreş tutmak, yağlı direğe tırmanma yarışına girmek, mayın tarlasında kavgaya tutuşmak, ateşin ortasında kıvılcım saymak hiç kimseye bir şey kazandırmaz, kazandıramaz” sözleriyle yaptığı uyarı göz ardı edildi. Ancak bunun aksinde davranıp iç cepheyi MHP üzerinden yarmak isteyenlere de “istediğiniz yer ve zamanda hepinizi heyecanla bekliyorum” diyerek ikaz etti. MHP Lideri ne sabah ki konuşmasının aksine davrandı ne de devlet adamlığının gereğini yerine getirmekte noksan kaldı. 

Gündemin öne çıkan bir diğer sohbeti de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’yla arasında geçen diyalogdu. Devlet Bahçeli, “Zat-ı-aliniz bu dönemde çok önemli, Türkiye’nin birikiminize ihtiyacı var. Televizyonlarda çok güzel yorumlarınız oldu, memnun oldum” ifadelerini kullandı. Ahmet Davutoğlu da bu cümleye karşılık “elimizden ne geliyorsa, naçizane her zaman yapmaya hazırım efendim” dedi. İki isim de gayet kibar bir tavır sergiledi. 

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “memnun oldum” dediği konuşma, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmaya istinaden Ahmet Davutoğlu’nun bir televizyon programında “Gurur duydum” sözleriyle destek verdiği konuşmasıdır diye tahmin ediyorum. Sayın Bahçeli Davutoğlu’nu tebrik ederken yine “memleket meselesi” üzerine tebrik etmiştir. Ayrıca TBMM’yi kısır tartışmalardan uzak tutmak için Saadet ve Gelecek Partisinin grubuna yer ayrılmasına MHP lideri öncülük etmiş ve MHP sıralarından yer verilmesini sağlamıştır.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin devlet adamlığı birkaç soytarının sözde eleştirileriyle silinemeyecek kadar muhkem bir şekilde tarihe kazınmıştır.

Devlet Bahçeli’nin eli kardeşliğe, birliğe, beraberliğe, dirliğe ve geleceğin büyük Türkiye’sine uzanır. Sıkmak herkese nasip olmaz. Kıymeti bilinirse…

Peki bilinmezse? İşte bu sorunun cevabı da yine grup konuşmasında gizli:

Kanla, canla, cefayla, ezayla, fedayla, ferden ferdayla bedeli ödenen aziz vatan topraklarında bizi birbirimize düşürüp yutmayı planlayanların boğazına dururuz, haydi durmadık diyelim, bu kez de yağlı urgan olur boğazlarına dolanırız.”

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *