22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram

Bu MHK ömür törpüsüdür

YAYINLAMA:
Bu MHK ömür törpüsüdür

Spor programlarına, yönetici, teknik adam ve futbolcu demeçlerine baktığımızda, teknik taktik yorumların ikinci planda kaldığını, genelde herkesin maçları hakem üzerinden yorumladığını görüyoruz. Federasyonun anlamsız ve sebepsiz hakem kıyımları, MHK’nın camianın dibine dinamit koyan uygulamaları ve yanlış atamaları sonucunda dengesi bozulan hakemler, doğal olarak hata yapıyorlar, can yakıyorlar. Hal Böyle olunca da herkes hakem konuşuyor.

KILAVUZU KARGA OLANIN...

TFF başkanı Hacıosmanoğlu, hakemlikte yeni nesiller yetişeceğini, hakemliğe başlayan birinin bir buçuk senede Süper Lig’de maç yönetebileceğini söylüyor. Sayın Başkan iyi niyetli olabilir ama, hakem yetiştirmekten anlamadığı da bir gerçek. Geçen hafta çıktığı televizyon programındaki söylemlerinden anlaşıldı ki başkanı yanıltıyorlar, yanlış yönlendiriyorlar, kandırıyorlar. Eğer başkan doğru işler yapmayı, doğru noktalara varmayı hedefliyorsa, etrafındaki hakemlikle ilgili kılavuzlarını değiştirmelidir. Şu bir gerçek ki “Bu MHK, bu federasyonun ömür törpüsüdür” Bu MHK ile devam ettiği sürece, hakem hataları federasyonun her hafta başını ağrıtmaya devam edecektir. Teşbihte hata olmaz. Ne demiş atalarımız? Kılavuzu karga olanın..

ADALETLİ ATAMA ŞART 

Yapılan talimat değişikliği ile klasmanlar birleştirildi. Tüm TFF 1. Lig hakemleri Süper Lig hakemi statüsü kazandı. Ama içlerinden sadece ikisi Süper Lig’de görev alıyor. Diğerleri ise üvey evlat muamelesi görüyor. Güya klasmanların birleştirilmesindeki hedef, hakem sayısının çokluğundan istifade etmekti. Sezon başından bu yana sadece 23 hakem düdük çalabildi, Süper Lig’de. Kağıt üzerinde 50 Süper Lig hakemimiz var. 3 tanesi koşu problemi, dondurma gibi nedenlerle hiç görev alamamış. 23 tanesi Süper Lig’de düdük çalmış. 24 tanesi ise 1. ligde talim yapıyor. Fazla uzağa gitmenize gerek yok, Sayın Hacıosmanoğlu. Bu 24 hakem içinde pırıl pırıl çocuklar var. Üstelik belli düzeyde tecrübeleri de var. MHK’nın torpillileri dışında kaldıkları için bunlar gariban. Neden bu çocuklara şans verilmiyor? Bunların yarısını kazanabilseniz, Türk hakemliğinin gelecekteki 10 yılını kurtarırsınız. Ama bu MHK sadece kendine yakın olanlara, baba dostlarına, torpillilere görev veriyor. Bence bu duruma el koymalısınız Sayın Başkan.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *