21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Kültür Sanat 12. Sivas Günleri ne zaman? 12. Sivas Tanıtım Günleri hangi tarihte 2021?

12. Sivas Günleri ne zaman? 12. Sivas Tanıtım Günleri hangi tarihte 2021?

Sivas'a ait yöresel lezzetleri, tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı ‘İstanbul Sivas Günleri’nin bu yıl 12'incisi gerçekleştiriliyor. Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenen tanıtım günleriyle ilgili detaylar merak ediliyor. Peki, 12. Sivas Günleri ne zaman? 12. Sivas Tanıtım Günleri hangi tarihte 2021? İşte detaylar...

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
12. Sivas Günleri ne zaman? 12. Sivas Tanıtım Günleri hangi tarihte 2021?

İstanbul'da en çok nüfusu bulunan illerin başında gelen Sivas'ın tanıtımı için İstanbul son yıllarda tanıtım günleri gerçekleştiriliyor. Düzenlenen etkinliklerde Anadolu kültürünün en iyi yaşandığı illerden biri olan Sivas'ın daha çok ön plana çıkarılması planlanıyor.

12. SİVAS TANITIM GÜNLERİ NE ZAMAN 2021?

Anadolu'daki birlikte yaşama kültürünün en güzel örneğini sergileyen Sivas'ın tüm unsurları ile İstanbul'a taşındığı etkinlikte; Sivas Belediyesi de stant açarak Sivas'a kazandırılan hizmetler başta olmak üzere, kentin somut ve soyut olan güzelliklerini, memleket hasreti çeken Sivaslılarla sunuyor.

12. Sivas Tanıtım Günleri 11- 14 Kasım arası Yenikapı etkinlik alanında düzenlenecek.

Sivas'ın tüm ilçeleri ile kültürel zenginlikleri, tarihi dokusu ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı Sivas günlerinde, Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçıları da Sivas türküleri konseri verecek. Ses sanatçılarının yanı sıra halk oyunları ekipleri etkinliğe renk katacak. İş, sanat, spor ve siyaset camiasından birçok ismi bir araya getirecek etkinlik 3 gün sürecek.

"ŞEHRİN GELENEK GÖRENEĞİNİ YANSITACAK"

Etkinlikte yerini alan Sivas Belediyesi ise yöresel ürünlerden tarihi ve kültürel değerlerin tanıtıldığı yayınlarına, yapılan hizmetlerden folklorik değerlere kadar şehrin gelenek ve göreneğini yansıtan tüm envanterleri misafirlerine sunuyor.

Ayrıca etkinlik kapsamında Sivas Belediyesi tarafından 13 Kasım saat 13.30'da halk müziği sanatçısı Sivaslı Onur Şan'ın sahne alacağını konser düzenlenecek.

 

12. Sivas günleri etkinlikleri planlanan şekilde,

11-14 Kasım 2021 tarihlerinde Yenikapı etkinlik alanında yapılmaya başlandı. 11 Kasım Perşembe günü saat 14.00’de açılışı yapıldı.

İstanbul 12. Sivas Günleri

İki sene sonra bu etkinliklerin başlaması gurbetteki Sivaslıları bir araya getirme açısından önemli bir faaliyettir. Memleket hasreti çekenler, hemşerileri ile buluşarak, bu hasretin giderilmesi adına bir nebze olsun, mutlu olacaklardır.

Açılışın ardından biraz burukluk yaşanmadı desem yalan olmaz. İstanbul’un 39 ilçesinde bir tane Sivaslı Belediye Başkanının olmaması, dikkat çekti. Bu şehirde şehir bazında en fazla Sivas doğumlu insanın yaşadığını düşünürseniz, bu burukluğu anlarsınız.

Bu da siyasi partilere bir mesaj olsun…

Geçmiş yıllarda milyon rakamı ile ifade edilen katılımların olduğu bu günlerde bu sene aynı izdihamın yaşanması bekleniyor.

Başlangıcından bugüne kadar yapılan bu etkinliklere katılmış bir kardeşiniz olarak, aşırı derecede heyecanlandığımı, ifade etmeliyim. Doğal olarak memleket hasreti, kelimelerle ifade edilmiyor.

Neler yaşanmıştı o günlerde neler hatırlayalım…

Buram, buram; hasret, sevinç, neşe, burukluk, tebessüm, ifade eden kavuşmalar…

Esen memleket havası, dudaklarda mırıldanan, türküler, oynanan halaylar, sanki bir düğün ortamı…



Etrafa, pür dikkat bakan, meraklı gözler… Sevdiği, birlikte olduğu, zaman geçirdiği, ortak mekanda, yaşadığı insanları, özler…

Etrafa, araştırıcı gözle bakan insanlar; dikkatini dağıtmadan gelip, geçeni kontrol eden bakışlarla, bir tanıdık, dost, arkadaş arayan gözler…

Dost , arkadaş, hemşeri kavuşmaları; kimi zaman kelimelerin ifade etmekte, çaresiz kaldığı, anlar gibiydi… Boğazda düğümlenen sözler… Buğulanan gözler… Bazen bir bakış, bir dokunuş, birçok şeyi ifade etmeye yetiyordu.

Anlatılan ve paylaşılan ortak bir anı, söz edilen ortak bir tanıdık, insanları alıp, taaa nerelere götürüyordu…

Uzun yıllar memleketine gelmemiş olan, orta yaşlı bir vatandaşın; ”Şu, SİVAS BELEDİYESİ standında oturabilir miyim? Belki memlekete gitmiş kadar olurum” ifadesi, sözün bittiği yerdi. Yapılan ikramların ardından, sanki vatanından ayrılıyormuş gibi; hüzünlü bir bakışı vardı ki anlatamam… İşte gurbet, göç, kavuşamama, hasret, ayrılık, kelimelerinin; sadece, sözlüklerde harflerle ifade edilen; bir kelime, olmadığının ispatını yaşıyorduk… Anlamları, çok büyüktü.., çookkk…

Bayram günleri, bu günler bayram günleri… Her zaman dediğim gibi; İstanbul’daki Sivaslının bayram günleri…

Emeği geçenlerden, ALLAH razı olsun…

Bu şehir ve insanının kaderi gurbette olmaktır…

Değerinin, kıymetinin bilindiği, takdir edildiği, daha güzel ve kalıcı yatırımların yapıldığı bir SİVASI kim özlemez?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TİGEM, 77 bin tona yakın inek sütü satacak

TİGEM, 77 bin tona yakın inek sütü satacak