05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Kültür Sanat 44 bin yıllık fosil görenleri hayrete düşürdü: 'Organları inanılmaz derecede korunmuş'

44 bin yıllık fosil görenleri hayrete düşürdü: 'Organları inanılmaz derecede korunmuş'

Sibirya'nın Yakutistan bölgesinde çıkarılan bir kurt fosili dünyayı şaşkına çevirdi. Büyük dişlere sahip vahşi kurt, tam 44 bin yıl sonra kazı çalışmaları sırasında fark edildi. Uzmanlar, erkek kurdun , dişleri ve kemiklerinin yanı sıra kürkünün, kemiğinin ve hatta organlarının inanılmaz derecede korunmuş olduğunu ifade etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
44 bin yıllık fosil görenleri hayrete düşürdü: 'Organları inanılmaz derecede korunmuş'
KAYNAK: Star Gazetesi

Yakutistan'daki Kuzeydoğu Federal Üniversitesi'nin Mamut Müzesi Laboratuvarı'na nakledilen kurtun burada inceleneceği ifade edildi.

Kurtun Keşfi ve Özellikleri

Kurt, 2021 yılında Rusya'nın en soğuk bölgesi olan Yakutistan'ın Abyi bölgesindeki Tirekhtyakh Nehri kıyısındaki permafrostta yaklaşık 40 metre derinlikte keşfedildi. Uzmanlar, bu tür bir otopsiye tabi tutulan kurdun bilinen en yaşlı kurt olduğunu ve midesinin bile hayatta kaldığını ifade etti.

Uzmanların Açıklamaları

Yakutistan Bilimler Akademisi Mamut Fauna Çalışmaları Bölümü Başkanı Dr. Albert Protopopov, "Midesi kirlenmeden izole kalmış" dedi. Mamut Müzesi Laboratuvarı Başkanı Dr. Maxim Cheprasov ise yaptığı açıklamada, "Buluntunun biyolojik yaşını belirlemek için bir küçük azı dişini çıkardık. Ancak dişlerin aşınmasına ve sagital tepenin gelişimine dayanarak bunun yetişkin bir erkek olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Araştırmanın Yararları

Deneysel Tıp Enstitüsü Fonksiyonel Genomik ve Proteomik Laboratuvarı başkanı Profesör Artemy Goncharov, bu tür araştırmaların günümüzün yararlarına yol açabileceğini belirtti. 'Fosil hayvan buluntularında canlı bakterilerin binlerce yıl boyunca hayatta kalabildiğini, o eski çağlara tanıklık ettiğini görüyoruz' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu açıklandı

Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu açıklandı