19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Otomobil 2021'de umut var

2021'de umut var

Hyundai Assan Genel Müdürü Berkel’in 2020-2021 değerlendirmesinde, yeni yılın ilk yarısında satışların düşeceğini, ama ikinci yarının daha iyi olmasını beklediklerini söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2021'de umut var

Yavuz MÜFTÜOĞLU / TÜRKGÜN

Pandeminin etkisiyle, mevcut ekonomik ve siyasi şartları gözönünde bulundurarak, 2021’in ilk yarısının zorlu geçeceğini ve satışlarda düşüş yaşanacağını belirten Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, devamında pandemiye karşı aşılamanın da oluşturacağı olumlu etkiyle yaz aylarından itibaren tekrar canlanma yaşanmasını ve ikinci yarının daha iyi olmasını beklediklerini söyledi. Berkel, “Bu süreçte faizlerde de bir düşüş beklenebilir. Bu doğrultuda 2021 yılı satışlarının da 2020 yılı civarında gerçekleşeceğini düşünüyoruz” dedi.

VİRÜS SONUÇLARI ETKİLEDİ

Dünya genelini etkisi altına alan pandemi sebebiyle ülke ekonomilerinin fazlasıyla etkilendiği bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen Murat Berkel, global ekonominin zirvesinde yer alan otomotiv endüstrisinin, pandemi süreciyle birlikte Asya, Avrupa ve Amerika pazarlarında duruşlar yaşadığına dikkat çekti. Berkel, Türkiye için, 2020’nin olumlu geçmesini beklerken pandemi etkisiyle yılın ilk yarısının olumsuz geçtiğini belirtirken, “Ancak Haziran ayından itibaren normalleşmeye geçilmesi ve sağlanan destekler sayesinde Türkiye pazarında hızla artan bir satış grafiği yakalandı.

Sektördeki yüksek satış adetleri açıkçası pek de beklediğimiz sonuçlar değildi. Fakat Eylül ve Ekim ayları tarihi zirveleri görmemizi sağladı. Böylece 2020 yılının, bir önceki yıla göre yüzde 60’tan fazla artışla 770 bin adet ve üstünde kapanacağını öngörüyoruz” dedi.

Berkel, Hyundai olarak 2020'de SUV modellerine ağırlık verdiklerine dikkat çekerek, "Tucson ve Kona modellerimizin satışı, toplam satış rakamlarımız içinde yüzde 65’e tekabül ediyor."

 

İLK ÇEYREKTE, 3 MODELİN ÜRETİMİ BAŞLAYACAK

2021’IN ilk çeyreğinde Yeni i20 N ve N Line ile birlikte uzun süredir beklenen Bayon isimli CUV modelini de üretimine ve satışına başlayacaklarını söyleyen Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel şunları söyledi: “Yerli araçlarımızın yanı sıra B-SUV segmentindeki Kona yenilendi. Yılın ilk yarısında baştan aşağı yenilenen Tucson ve Elantra modellerimizi satışa sunacağız. Belli bir süredir üstünde çalıştığımız Kona’nın elektrikli versiyonunu da makyajlı haliyle Türk tüketicisiyle buluşturacağız. Ayrıca Santa Fe modelimizi de yenilenen tasarımı ve 1.6 lt motoruyla sunup güçlü SUV ailemizi daha da güçlendirmeyi arzuluyoruz. Böylece tüm model yelpazesini yenilemiş olduk.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sağlık Bakanı Koca tartışmalara son noktayı koydu: Zorlama yok

Sağlık Bakanı Koca tartışmalara son noktayı koydu: Zorlama yok