22 Ocak 2025
weather
7°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Sağlık Güneş Yanığına Ne İyi Gelir? Evde Hızlı Çözümler

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir? Evde Hızlı Çözümler

Yaz aylarının yaklaşması ile beraber güneş ile ilgili konularda da sık sık gündeme gelmeye devam eder. Özellikle bronzlaşmayı ve ten renginin hafif koyulaşmasını isteyen her erkek ve kadın, güneş yanığı ile ilgili araştırmalar yapar.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Güneş Yanığına Ne İyi Gelir? Evde Hızlı Çözümler
KAYNAK: Haber Merkezi

Özelikle kumsalda güneşlenmek herkesin istediği bir şey olsa da uzun süreli güneş ışınlarına maruz kalmak güneş yanığına ne iyi gelir sorusuna da yanıt aramaya başlamak anlamına gelir. Özellikle deri için acılı bir durum olduğundan dolayı evde kısa sürede tedavi etmek ağrılı dönemin daha kısa sürmesi için bir yoldur. Evde yapabileceğiniz karışımlar veya uygulamalar ile bu sorunu kısa sürede çözüme kavuşturabilirsiniz.

Güneş uyanıkları tanım olarak, deride oluşan güneş izleridir. Bu izler tenin rengini bir miktar koyu renge çevirir. Ancak bu olurken UV ve UVA içerikli zararlı ışınlar deriyi yakar. Oldukça zararlı bir etkiye sahip olabilirler. Bu sebeple güneşten korunmak, başlangıçta güneş yanığına ne iyi gelir sorusunun çözümü olabilir. Güneş yanığı olduktan sonra bazı yöntemler uygulayarak kısa sürede acıyı dindirmeniz söz konusu olur. Ayrıca derinin daha fazla zarar görmesi de bu sayede engellenmiş olur.

Yanik

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir?

Yaz aylarında güneşlenmeyi sevenler için bir o kadar da güneşin oluşturduğu yanıktan nasıl kurtulacaklarını bilmek önemlidir. Güneş yanığı tedavisi için ilk etapta acının dindirilmesi için soğuk pres yapılabilir. Bunun için havlu veya bez, soğuk su içerisine batırılır ve iyice ıslatılır. Daha sonrasında güneş yanığı olan bölgeye yavaşça ve sürtmeden uygulayabilirsiniz. Bu sayede yanık hissi büyük ölçüde azalır ve deri kendini toparlar. Soğuk temas uygulamasında derinin kılcal damarlarında kısmi bir uyuşma olur ve bu sayede zonklama hissinde azalma meydana gelir. Özellikle yeni oluşmuş yanıklarda güneş yanığı tedavisi için akla ilk gelen yöntemdir.

Ağrının hafiflemesi ve vücudun kaybettiği suyun geri alınması için bol bol sıvı tüketimi önerilir. Bu aynı zamanda derinin elastikiyeti ve hızlı iyileşmesi için gerekli olan suyun kazanılmasını sağlar. Güneş yanığı tedavisi için evde yapılabilecek bir diğer uygulama ise aleo vera jelidir. Bitkinin taze yapraklarından birisini kestikten sonra içerisindeki jeli, Yaprağı kestikten sonra kaşık yardımıyla çıkarabilirsiniz. Daha sonrasında güneş yanığı olan bölgelere sürüp bir müddet beklemek yanma hissini azaltacaktır. Bu bölgedeki yanıkların daha hızlı şekilde iyileşmesi için ideal bir yöntemdir. Güneş yanığına ne iyi gelir diye araştırıyorsanız eve kendiniz de doğal çözümler ile bu acı hissini azaltabilir ve derinin daha kolay iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

Güneş yanığı tedavisi için uygulanabilecek hızlı yöntemlerden birisi de doktorun tavsiye edeceği bir yanık kremi kullanılmasıdır. Bu yanık kremi sayesinde derinin yanması iyileşir. Hava ile teması kesmek için yoğurt veya yumurta akı kullanımı da yanma hissini büyük ölçüde azaltan yöntemler arasındadır.

Güneş Yanığı Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güneş yanığı olan kişilerde meydana gelen acı hissi, deri kabarması ve kızarması gibi durumlar gözlenir. Özellikle ilk başta kızarıklık ve acı hissi ağır basar. Güneş yanığına ne iyi gelir diye merak edenler evde kendi yöntemleri ile iyileşme yöntemleri uygularlar. Bunun için dikkat edilmesi gereken bazı önemli konular vardır. Bunlar aşağıdaki gibi sıralanabilir;

· Yanık olan bölgeye ne kadar hızlı uygulama yapılırsa o kadar az acılı olur.

· Yanık olan bölgenin genel olarak soğuk tutulması önemlidir.

· Yanık ve hassas bölgelere kıyafetlerin veya aksesuarların denk gelmemesi gerekir.

· Güneş yanığı tedavisi için tercih edilen bitki veya kremlerin alerjen bir etkisinin olup olmadığı önceden denenmelidir.

· Bol sıvı tüketimi ile yanık sonucu oluşan sıvı kaybının giderilmesi gerekir.

Bu kısımlara dikkat ederek güneş yanığı olan kişilerin daha hızlı iyileşmesi söz konusu olur. Ayrıca yanıklar oluştuktan sonra tekrardan uzun süreli güneşe çıkılmaması da önerilir. Deri, yanıklar sonrası kendi renginde bir miktar daha koyu olur. Ancak ilerleyen dönemlerde deri kendisini atar ve eski ten rengi ortaya çıkar. İyileşme dönemi tamamlanmadan tekrardan yanmak, ciltte kalıcı hasarlara yol açabilir. Bu nedenle tedavinin tam olarak işe yaramasının ardından daha korunaklı ve tedbirli olmak önemlidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünyanın gözü Türkiye'de! Başarırsak ilk ülke olacağız

Dünyanın gözü Türkiye'de! Başarırsak ilk ülke olacağız