22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset CHP darmadağın! 10 Aralık Hareketi de bölündü

CHP darmadağın! 10 Aralık Hareketi de bölündü

CHP'de seçimlerin kaybedilmesiyle başlayan kaynama, parti içi kliklere kadar uzandı. 10 Aralık Hareketi'nin lideri Oğuz Kaan Salıcı'ya yakın isimlere operasyon yapılmasının ardından Salıcı karşıt tarafa geçerken, hareketin önemli ismi Canan Kaftancıoğlu ise Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır aldı. Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na karşı da Kaftancıoğlu'nu öne çıkartacağı ifade ediliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP darmadağın! 10 Aralık Hareketi de bölündü

Mayıs seçimlerinden yenilgiyle çıkan CHP'de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın ekibinde başlayan ayrışma, 10 Aralık Hareketi'ne de uzandı. Hareketin lideri Oğuz Kaan Salıcı Kılıçdaroğlu karşıtı tarafa geçerken, Canan Kaftancıoğlu da yönetimden yana tavır aldı. Seçim öncesinde, CHP Genel Merkezi'nde en etkili klik olan 10 Aralık Grubu ikiye ayrıldı. CHP içinde 2005 yılından bu yana faal olan ve son dönemlerde gücünün zirvesine çıkan 10 Aralıkçılar da Kılıçdaroğlu taraftarları ve karşıtları olarak ikiye bölündü.

ÖRGÜT ÜZERİNDE ETKİSİ YÜKSEK

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun başını çektiği İstanbul Grubu, Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır aldı. Kılıçdaroğlu'nun MYK'yı tasfiye ederek yönetimden uzaklaştırdığı eski Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve ekibi ise muhalefet cephesinde yer aldı. 2012'de Kılıçdaroğlu'nun parti içinde tek güç haline geldiği çifte kurultay sürecinden sonra İstanbul İl Başkanı olan Salıcı, örgüt üzerindeki etkisi ve parti içindeki uzantıları ile tanınıyor. Temmuz 2020'deki büyük kurultayda CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak'tan sonra en çok oyu alarak PM'ye seçilen Salıcı, seçim sürecinde oluşturulan CHP Doğu Masası'nın kurucusu ve HDP ile yürütülen müzakerelerdeki rolü ile partide etkinliğini daha da artırdı.

İLK ADIM DOĞUDA ATILDI

CHP Genel Merkezi, 10 Aralık kliği içindeki ayrışmayı avantaja çevirmek için Kaftancıoğlu'nun etkisinden yararlanmak niyetinde. Salıcı'nın gücünü budamak isteyen CHP yönetimi, Kaftancıoğlu'nun desteğini yanında buldu. CHP İstanbul yönetimine yakın bir isim, genel merkezin Salıcı'nın kontrolündeki il ve ilçe başkanlarının hedef tahtasına konduğunu söyledi. Yeni Şafak'ın haberine göre, Kaynaklar, genel merkezin bu kapsamda attığı ilk adımın doğudaki bazı il başkanlarını değiştirmek olduğunu aktararak, "Genel Merkez parti içindeki Salıcı destekçilerinin tasfiyesinde Kaftancıoğlu ekibinden yararlanmak istiyor" değerlendirmesinde bulundu.

MERKEZ ÇEKİŞMELERİ KULLANIYOR

Öte yandan TBMM kulislerinde de İmamoğlu ile Kaftancıoğlu kavgasına işaret ediliyor. Kaynaklar, Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde İstanbul'u kazanan CHP'de, galibiyetin tek sahibi olma iddiası ile öne çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Kaftancıoğlu arasındaki kavganın da yönetim tarafından kullanılacağını iddia etti. Kaynaklar, "Kaftancıoğlu hem Salıcı hem İmamoğlu karşısında genel merkezin ön alıcı gücü olarak öne çıkartılmak isteniyor. Bu durumun ne kadar uzun süreli olup olmadığını sessizliğini koruyan Salıcı gösterecek" yorumunu yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin resti akıllarını başlarına getirdi! İsveç, Kur'an-ı Kerim yakma eylemlerini durdurmak için...

Türkiye'nin resti akıllarını başlarına getirdi! İsveç, Kur'an-ı Kerim yakma eylemlerini durdurmak için...