22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü
KAYNAK: TRT Haber

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile İtalya arasındaki görüşmede ikili ilişkiler, İsrail'in bölgede gerçekleştirdiği saldırılar ve bölgesel/küresel meseleler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-İtalya ilişkilerinin her geçen gün ileriye taşındığını vurgulayarak, ikili ticaret hacminin savunma sanayi başta olmak üzere birçok alanda artırılabileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail Politikası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Orta Doğu'daki saldırgan politikalarını eleştirerek, uluslararası toplumun bu saldırganlığı durdurmak için birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti. Türkiye'nin BM nezdinde başlattığı İsrail'e silah satışının durdurulmasına yönelik girişime İtalya'nın desteğinin önemine değindi.

İtalya'nın İsrail Politikasına Destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Filistin toprakları, Lübnan ve BM misyonlarına yönelik saldırılarını kabul edilemez bulduğunu ifade ederek, İtalya'nın İsrail saldırganlığına karşı gösterdiği tepkinin önemine değindi. Türkiye'nin bölgede barış için çaba göstereceğini vurguladı.

Aile Değerlerine Destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni'ye LGBT savunucularına karşı aile değerlerini desteklediği için teşekkür etti. Aile kavramının önemine vurgu yaparak, Meloni'nin bu konudaki tutumunu takdir etti.

Turkey and Italy Meeting Erdoğan and Italian Prime Minister

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli voleybolcu İlke Naz Hoş’a baba şiddeti!

Milli voleybolcu İlke Naz Hoş’a baba şiddeti!