19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset Hamas'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü!

Hamas'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü!

Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Beyazıt Meydanı'ndan Ayasofya Meydanı'na protesto yürüyüşü gerçekleşti. Programda konuşan Hamas liderlerinden Talal Nassar, "O yiğit Cumhurbaşkanı Filistin'in dimdik yanında durdu. Herkes "Hamas terör örgütü" derken o aslan gibi karşılarında durarak, "Hamas vatanını savunan mücahitlerdir." dedi." ifadelerini kullandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hamas'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü!
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İsmail Haniye'den "Son Çağrı" buluşmasında Filistin halkının haklı direnişine destek amacıyla Ayasofya Meydanı'nda icra edilen protestoda slogan ve marşlar ile İstanbul tek yürek oldu.

Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde düzenlenen "Şehit Heniyye'den son çağrı" etkinliği için binlerce kişi Ayasofya Meydanı'nda toplandı.

Hamas Hareketi yöneticilerinden Talal Nassar da etkinliğe katılarak konuşma yaptı.

“ERDOĞAN FİLİSTİN'İN DİMDİK YANINDA DURDU”

Hamas liderlerinden Talal Nassar, Ayasofya'dan dünyaya seslendi.

Burada konuşan Hamas Hareketi yöneticilerinden Talal Nassar, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'yi rahmetle yad etti, davalarının bugün Hamas'ın ve tüm ümmetin omuzlarında devam ettiğini söyledi.

Nassar, İsrail'e bir mesajı olduğunu belirterek, "Sanmayın ki İsmail Heniyye'yi şehit etmekle, Gazze'deki mazlumları katletmekle direnişi bitireceksiniz. Bu direniş bitmeyecek. Çünkü Filistin davası Allah'ın kitabından bir ayettir, bu dava Resulü Zişan'ın hadislerinden bir hadistir. Bu dava İslam baki olduğu sürece devam edecek ve bu ümmetin omuzlarında yürüyecek çünkü bu dava Sultan Abdülhamid'in davasıdır. Bu dava her bir Müslüman'ın davasıdır." diye konuştu.

İsrail'le birlikte tüm dünyaya da bir mesajları olduğunu dile getiren Nassar, şöyle devam etti:

"Biz Gazzeliler, Filistinliler, bir ağacın kök saldığı gibi o toprağa kök salmışız, kimse bizi oradan çıkaramaz. Bu dava bu omuzlarda yükselecek. İsmail Heniyye evlatlarını, torunlarını bu yolda feda etti. Yetmedi bu davanın erleri, bu davanın liderleri, ailelerini feda etti, kendi tertemiz kanları bu yolda feda oldu. Bunu gören bizler, o topraklarda kök salmaya devam edeceğiz. Bizi kimse oradan çıkaramayacak.'

Nassar, Gazze'den, Filistin'den tüm Türkiye'ye selam getirdiklerini belirterek, "İşte o yiğit Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin'in dimdik yanında durdu. Herkes 'Hamas bir terör örgütü.' derken, o bir aslan gibi karşılarına dikildi ve 'Hamas bir direniş hareketidir, Hamas vatanını savunan mücahitlerdir.' dedi. İşte onun için biz sizlere Gazze'nin, Filistin'in selamını getiriyor, her birinize teşekkür ediyoruz." dedi.

Tüm İslam alemine de bir mesajı olduğunu kaydeden Nassar, "Yetmedi mi? Artık birleşmenin vakti gelmedi mi? Bu zulmü kaldırmak için bir dönem nasıl Selahaddin Eyyubi ümmeti birleştirdiyse, o zaman nasıl bu zulmü ümmet kaldırdıysa, bugün de aynı o şekilde sancakların, bayrakların Filistin'e doğru yükselip ümmetin birleşmesinin vakti gelmedi mi?" diye konuştu.

Nassar, kendilerinin bu davaya gönül vermiş Hamas Hareketi olarak söz verdiklerini, yollarından dönmeyeceklerini vurgulayarak, "Bu yolda asla taviz vermeyeceğiz, Sultan Abdülhamid Han nasıl bir zerre toprak için taviz vermediyse, biz de aynen öyle yapacağız. Şeyh Ahmet Yasin'in yolunda yürüyeceğiz. Şehitlerimizin kanları yerde kalmayacak. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dışişleri Bakanı Fidan Mısır'da

Dışişleri Bakanı Fidan Mısır'da