20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset Hesaplaşma vakti

Hesaplaşma vakti

Siyasi varlığını borçlu olduğu milliyetçi isimlere sırasıyla kesik atan Meral Akşener’in maskesi düşüyor. Teşkilatları kendine bağlayan Akşener, Koray Aydın’ı pasifize etti. Yavuz Ağıralioğlu’nu Divan’dan tamamen aldı. Ağıralioğlu, “İYİ Parti’yi “HDP’yi dert etmeyin, mühim olan Erdoğan’ın gitmesi” zeminine çekmek isteyen herkes davul zurna çalıyor” dedi ve Akşener ile görüşmesinde hesaplaşacağını ima etti.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hesaplaşma vakti

TÜRKGÜN ÖZEL HABERİ

Yavuz Ağıralioğlu, özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır’daki konuşmasına verdiği cevap ve HDP’lilere yönelik açıklamalarıyla öne çıkan bir isim. Parti’ye Meral Akşener’in daveti üzerine katılmış, Grup Başkanvekilliği, Parti Sözcülüğü ve Başkanlık Divanı’nda Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı olmuş bir isimdi.

NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Yavuz Ağıralioğlu’nu, Meral Akşener’in partiyi merkeze çekme adına bir çırpıda harcamasının belli gerekçeleri var. Bunlardan ilki HDP ile girdiği münakaşa. PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin “Türkiye soykırımla yüzleşmelidir” ifadelerine sert eleştiri getiren Yavuz Ağıralioğlu, “yüzleşme” çağrısını “ahlaksız teklif” olarak nitelendirmiş, “Eğer yüzleşmeden bahsedecekseniz, önce PKK denilen alçaklıkla yüzleşeceksiniz” demişti. Bu açıklamanın ardından HDP’den Ali Kenanoğlu, Ağıralioğlu’nu işaret ederek “Yavuz it havlamış yine” ifadelerini kullanmıştı. Akşener yaşananları görmezden gelmiş, oy uğruna, vekiline tek bir cümleyle dahi sahip çıkmamıştı.

Yavuz Ağıralioğlu’nun söylemlerinden nasibini alan diğer isim ise Kemal Kılıçdaroğlu. Aslında bir bakıma Ağıralioğlu için yolun sonunu hazırlayan süreç, Kılıçdaroğlu’na verdiği tepkiyle hızlandı. CHP Genel Başkanı’nın, “Demokrasi’nin yolu Diyarbakır’dan geçer” açıklamalarına, “Demokrasi ve hukukun yegâne yolu Ankara’dır” ifadeleriyle tepki veren Ağıralioğlu, yeni bir çözüm süreci başlatmak isteyen CHP’yi, “Bunu denedik, çok büyük acılar çektik” sözleriyle uyarmıştı.

‘AKŞENER’LE GÖRÜŞMEDİK’

Kararın ardından Akşener ile görüşmediklerini, hatta birkaç gün öncesinde, Divan listesinde kendisiyle ilgili bir sıkıntı olmadığı duyumunu aldığını da sözlerine ekleyen Ağıralioğlu, genel başkan ile görüşmesinde söyleyeceklerini şöyle özetledi: Herkesin sığdığı Başkanlık Divanı’na Yavuz Ağıralioğlu niye sığamadı? Dört yıldır size, partimize ve arkadaşlarımıza hiç mahcubiyet yaşatmadım. Parti içinde mücadele etmem, delege hesabı yapmam, ilçeye adam vermem, kongrelere karışmam. Bu iradenizi nasıl anlamalıyım?”

‘SİYASİ SONUÇLARI OLUR’

Başkanlık Divanı’ndan çıkarılmasının kızgınlık ya da kırgınlığa yol açıp açmayacağına da değinen Ağıralioğlu, “Kararın sebebi kırgın olup olmadığımı belirler. Sebebini henüz bilmiyorum dolayısıyla bir şey söyleyemiyorum” ifadelerini kullandı. İstifa etmeyi şimdilik düşünmediğini, kararın gerekçelerini anladıktan sonra değerlendirme yapacağını belirten Yavuz Ağıralioğlu, bu kararın siyasi sonuçları olacağını kaydetti.

‘BAHADIR ERDEM NEDEN VAR?’ TEPKİSİ

Yavuz Ağıralioğlu’nun yetkisizlendirilmesi parti içinde de kriz çıkardı. Teşkilatın en rahatsız olduğu isimlerden Bahadır Erdem, Genel Başkan Yardımcılığı görevine devam ederken, Ağıralioğlu’nun çizik yemesi İP’lileri kızdırdı. Meral Akşener’in vazgeçilmez ismi Bahadır Erdem’in, daha önce Anayasa’nın ilk üç maddesinin değiştirilmesini istediği ortaya çıkmıştı. HDP ve eş cinsellere verdiği destekle bilinen Erdem, Genel Başkanı Meral Akşener’in “HDP ile PKK’yı aynı çizgide görüyoruz” açıklaması ile ilgili, bu konuşmanın HDP’ye yönelik bir konuşma olmadığını söylemişti. İP’liler, sosyal medyadan gösterdiği tepkilerde, Bahadır Erdem’in görev aldığı Divan’da Ağıralioğlu’nun dışlanmasını kabul etmeyecekleri yönünde paylaşımlar yapmaya başladılar.

Gizli ajandasını sırasıyla uyguluyor

MHP’yi ele geçirmeye kalkan, başarılı olamayınca yeni parti kuran Meral Akşener, yaptıkları ve söylemleriyle Devlet Bahçeli’yi haklı çıkarmaya devam ediyor. Daha önce birlikte yola çıktığı isimlerden Özcan Yeniçeri, Hayrettin Barut, İsmail Ok, Vedat Yenerer, Ümit Özdağ, İsmail Koncuk, Tuba Vural, Ali Türkşen, Seyit Yücel gibi isimleri bir çırpıda harcayan Akşener, teşkilatın üzerindeki gücü nedeniyle Koray Aydın’ı da ‘Siyasi İşler Başkanı’ yaparak etkisizleştirdi. Önceki gün katıldığı TV programında, Yavuz Ağıralioğlu’nun başkanlık divanından alınmasıyla ilgili yöneltilen soruya “Milletvekillerinin, bu görevi sürdürecek vakitleri yok” şeklinde anlamsız bir yanıt veren Akşener, partiye yeni bir bakış açısı getirmeye çalıştıklarını bildirmişti. Ancak listedeki isimlerin büyük çoğunluğunun vekil olması, Akşener’in açıklamalarının inandırıcılığını yitirmesine sebep olmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Atak taarruz helikopterinde ilk ihracat gerçekleşti!

Atak taarruz helikopterinde ilk ihracat gerçekleşti!