21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset İP'ten her şey olur milliyetçi olmaz

İP'ten her şey olur milliyetçi olmaz

Kimi zaman LGBT’ci, kimi zaman FETÖ’cü suçlamalarıyla karşı karşıya kalan, yeri geldiğinde terörist Selahattin Demirtaş ile kahvaltı hayalleri dahi kuran İP’in siyasette düştüğü ideolojik acziyet iyice gün yüzüne çıktı. İP Genel Sekreteri Uğur Poyraz, partisinde sadece milliyetçi isimlerin olmadığını, yönetimde farklı görüşte insanların da bulunduğunu belirterek, böyle olmaması durumunda garabet bir durumun ortaya çıkacağını söyledi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İP'ten her şey olur milliyetçi olmaz

TÜRKGÜN ÖZEL HABERİ

İP teşkilatlarında, Başkanlık Divanındaki değişimlerin ardından başlayan ‘Milliyetçileri tasfiye’ tartışmaları giderek artıyor. MHP’den ayrılan isimlerin kurduğu İP’te, Ülkücü fikrin temsil edileceğini zanneden partililer, daha önce tasfiye edilen Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri, Seyit Yücel, Tuba Vural gibi isimlerin ardından, Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu’na da Divanda yer verilmemesinin tartışmaları sürüyor.

BİR ÜLKÜCÜ, BİR DEMOKRAT

Yusuf Halaçoğlu, İP’ten veda sürecinde kandırıldığını “Türk milliyetçiliği tasfiye ediliyor. Bunu düşündüğüm için istifa ettim” sözleriyle duyurmuştu. Özcan Yeniçeri, HDP ile iş birliği çaresizliğini kaldıramadığını belirtirken, İP’in kurucularından Seyit Yücel, “Türk milliyetçileri acele operasyonlarla partiden ihraç ediliyor” demişti. Partiden ayrılan isimlerden Tuba Vural da, “Türk milliyetçileri ikinci sınıf birey olup dışlandı” ifadelerini kullanmıştı.

Meral Akşener’in ideolojik eksendeki fikir kaymaları ilk defa olan bir şey değil. Akşener’in, DYP, ANAP, AK Parti ve MHP ile devam eden siyasi yaşamı, zaten kendi içinde karmaşık bir hâl almıştı. DYP’de iken elleriyle “Bozkurt” işareti yapan çocukları azarlayan Akşener, aynı dönemlerde “Eskiden Ülkücüydüm, şimdi demokratım” ifadelerini kullanmıştı.

Siyaset yaşamı boyunca her zaman gizli bir ajandaya sahip olan Meral Akşener, ihtiyacı olduğu kadar yanında tuttuğu kurmaylarıyla, işi bittiği anda bir veda yemeği dahi yemeden ayrılıyor. Yavuz Ağıralioğlu, Divandaki görevinden alındığını kamuoyuyla aynı anda öğrendiğini duyurmuştu. Partinin FETÖ’cülerin sığınağı hâline geldiğini söyleyerek İP’ten istifa eden Ümit Özdağ da, birlikte kurdukları partinin genel başkanı Meral Akşener’den randevu alamadığını itiraf etmişti.

GARABET ÇIKARMIŞ

İP’te yaşananlar sonrası teşkilata hâkim olmakta güçlük çekmeye başlayan Meral Akşener, Uğur Poyraz’ı görevlendirdi. İP Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “Sayın Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu’nun Türk milliyetçiliği ile ilgili bir soru işareti mi var? Demokratlığı ile ilgili soru işareti mi var? Milliyetçiler tasfiye ediliyor” iddialarına ve “İP eksen mi değiştiriyor?” sorularına cevap verdi. Poyraz, “İP merkezde siyaset yapma kararı almış, Türk milliyetçilerinin, sosyal demokratların, muhafazakârların ve liberallerin yine merkezde kurdukları bir parti. Biz merkezde siyaset yapma kararı alarak merkezde kurulmuş bir partiyiz” dedi.

İP Genel Sekreteri Uğur Poyraz, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı. Parti yöneticiliği sona eren milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun HDP ile ilişkilere dair eleştirileri nedeniyle mi görevden alındığı da soruldu. Poyraz, “Masada HDP olursa biz olmayız” diye konuştu. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “HDP’yi dışlamıyoruz” açıklamasına İP’ten herhangi bir tepki gelmedi. Bu durum, Millet İttifakı bileşenleri, milliyetçi ve muhafazakâr seçmenin tepkisini almamak için PKK’nın siyasi şubesi HDP’yi masanın altında gizlemeye çalıştığı iddialarını güçlendiriyor.

Poyraz’a “Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusu da soruldu. Poyraz, “Adayımızı seçim sath-ı mailine girdiğimizde açıklayacağız. Adayımız belli ayrı, hazır ayrı konu. Seçim ilan edildi, 1 gün sonra adayımız hazır” ifadelerini kullandı.

AKŞENER’İN YÜZÜ DÜŞTÜ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Meral Akşener’i ziyareti sonrası düzenlenen basın toplantısında, ZP Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisini aday gösterecekleri açıklamasını “Ben siyasetin içinde değilim, kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum” diyerek geçiştirdi. Bir gazetecinin “Ümit Özdağ, kimse aday göstermezse, kendi adaylarının Mansur Yavaş olduğunu söyledi, ne düşünüyorsunuz” sorusu sonrası Meral Akşener’in yüzünün düştüğü gözlendi. Yavaş ise, bu tür şeylere yorum yapmadığını öne sürerek, “Bazen siyasilerin böyle konuşmalarına şahit oluyoruz. O yüzden cevap vermeyeceğim” dedi. Akşener, Mansur Yavaş’ın cevabının ardından başka soru almak istemedi ve toplantıyı yarıda kesti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sakarya'da acı olay: 9 yaşındaki ağabeyini av tüfeğiyle vurdu

Sakarya'da acı olay: 9 yaşındaki ağabeyini av tüfeğiyle vurdu