01 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset Kurtulmuş: İsrail'in hedeflerinden biri Türkiye

Kurtulmuş: İsrail'in hedeflerinden biri Türkiye

Meclis'te yeni yasama yılının açılışında konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, "İsrail'in sınır tanımız tutumları bölgeyi tehdit ediyor. Artık çivisi çıkmış bir dünya sisteminin yeni çatışma ortamlarına gebe olduğu ortadadır. İsrail'in hedefindeki ülkelerden biri de Türkiye'dir." dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kurtulmuş: İsrail'in hedeflerinden biri Türkiye
KAYNAK: Anadolu Ajansı

TBMM'de yeni yasama yılının başlaması nedeniyle ilk tören Atatürk Anıtı'nda düzenlendi. Törene, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis Başkan Vekilleri Celal Adan ile Bekir Bozdağ, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, grup başkan vekilleri ve milletvekilleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kurtulmuş, anıta çelenk bıraktı.

Yeni yasama yılı nedeniyle Kurtulmuş başkanlığında TBMM Genel Kurulu toplandı. Kurtulmuş, birleşimi açarak ve sunuş konuşmasını gerçekleştirdi.

İSRAİL'İN HEDEFLERİNDEN BİRİ TÜRKİYE

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları: İsrail'in sınır tanımız tutumları bölgeyi tehdit ediyor. Artık çivisi çıkmış bir dünya sisteminin yeni çatışma ortamlarına gebe olduğu ortadadır. İsrail'in hedefindeki ülkelerden biri de Türkiye'dir. Gazze meselesinin başından bu yana devlet ve millet olarak barış ortamının tesis edilmesi için elimizden gelen her gayreti gösterdik. Gazze'de barış için çalışıyoruz. Filistin davası bütün bölge halklarının ortak davasıdır. Yeni dünyada Türkiye'nin önemi her an artıyor.

Burada Ağustos ayında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı ağırladık, tarihe geçen konuşmasına şahitlik ettik ve Filistin davasına sahip çıktığımızı tüm dünyaya ilan ettik. Filistin davası, vicdan sahibi bütün insanlığın ortak noktası haline gelmiştir. TBMM olarak bu saldırgan İsrail'e karşı her alanda mücadele edeceğiz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Silah tutukluk yapınca ölümden son anda kurtuldu!

Silah tutukluk yapınca ölümden son anda kurtuldu!