21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset Türkiye lider ülke ve küresel güç olma hedefini adım adım gerçekleştirecektir

Türkiye lider ülke ve küresel güç olma hedefini adım adım gerçekleştirecektir

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk AKSU, TBMM Genel Kurulu'nda bütçenin tümü üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldığı konuşmasında,''Türkiye, bölgesel ve küresel risk ve tehditleri bertaraf etmeye, fırsat ve imkânları değerlendirmeye ve millî kaynaklarımızı harekete geçirmeye devam ederek lider ülke ve küresel bir güç olma hedefini adım adım gerçekleştirecektir'' dedi.

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye lider ülke ve küresel güç olma hedefini adım adım gerçekleştirecektir

2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2020 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk AKSU, TBMM Genel Kurulu'nda bütçenin tümü üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldığı konuşmasında 2022 yılı bütçesini desteklediklerini ifade ederek “Cumhur ittifakı kararlılığı ile aşılamayacak sorunumuz, çözülemeyecek problemimiz yoktur. Önemli olan millî birlik ve beraberliğimizin korunması, güçlü demokrasimizin, siyasi istikrarımızın muhafazasıdır.” dedi.

2022 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇESİ, ORTA VADELİ PROGRAM HEDEF, POLİTİKA VE ÖNCELİKLERLE UYUMLU OLARAK HAZIRLANMIŞTIR

Küresel salgına da bağlı olarak dengelerin yeniden şekillendiği bir konjonktürde 2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçesinin Türkiye ekonomisinin yükselişini sürdürmesini amaçladığını belirten AKSU; “2022 yılı bütçesi, ekonomiyi yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde büyütme ve gelir dağılımı adaletini gözetme, bütçe açığı hedefine mali disiplinden taviz vermeden ulaşma ve millî teknoloji hamlesi ile yenilikçiliği yaygınlaştırma hedeflerini desteklemektedir.

İnanıyoruz ki bu bütçe, ülkemizin en ücra köşesinde yaşayan vatandaşlarımızın nitelikli sağlık ve eğitim hizmeti almasına, adil ve hızlı adaletin tecellisine, huzur ve güvenliğin sağlanmasına, kalkınma hedeflerimizin desteklenmesine, bekamızı koruma kararlılığına, milli ve yerli dirilişe ve lider ülke olma ülkümüzün adım adım gerçeğe dönüşmesine katkı sağlayacaktır.” açıklamalarında bulundu.

AÇIKLANAN ASGARİ ÜCRET TOPLUMSAL BEKLENTİLERE UYGUN VE TARİHİ ÖNEMDEDİR

MHP’li AKSU ilgili tarafların ittifakıyla karara bağlanarak dün açıklanan %50,54’lük artışla net 4.253 lira olan yeni asgari ücretin ve asgari ücretin vergi dışı bırakılması kararının, toplumsal beklentilere uygun ve tarihi bir önemde olduğunu ve bundan duydukları memnuniyeti ifade ederek; “İşçimize, işverenimize, devletimize ve milletimize hayırlı olması dileğiyle emek ve katkıları için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza, işçi ve işveren temsilcilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

“KÜRESEL GÜÇ TÜRKİYE” VİZYONU                         

Milliyetçi Hareket Partisi’nin sosyal refah düzeni anlayışını vurgulayan AKSU; “Milliyetçi Hareket Partisi olarak, güçlü bir üretim ekonomisinin tesisi ve istikrarlı ekonomik büyümenin sağlanması suretiyle; üreten, istihdam yaratan ve üretilen değerden her kesimin adil pay almasını sağlayan, yoksulu gözeten sosyal refah düzeninin teşekkülünü, dış bağımlılığı azaltmak için milli kaynak potansiyelimizi harekete geçirmeyi öngörüyoruz. 

 “Küresel Güç Türkiye” vizyonumuz, ülkemizin imkân ve kabiliyetleri ile sahip olduğu potansiyelin, gerçekçi bir şekilde değerlendirilmesi esasına ve Türk milletini geleceğe birlikte taşıma iradesini ortaya koyan bir siyaset anlayışına dayanmaktadır.” dedi.

TÜRKİYE BÜYÜYEN, GÜÇLENEN VE ZENGİNLEŞEN BİR ÜLKE

Kısa vadeli dalgalanmalara rağmen, makroekonomik veriler; Türkiye ekonomisinin giderek güçlendiğini, Türkiye'nin çekici bir ülke olmaya devam ettiğini ifade eden AKSU şöyle devam etti: “Türkiye bir taraftan yüksek oranda büyüme sağlarken, diğer taraftan ikiz açık olarak ifade edilen bütçe açığı ve cari açıkta önemli oranda düşüş sağlamayı da başarmıştır.

Devletimiz salgınla mücadele kapsamında, bütçe içi ve dışı kaynakları kullanarak vatandaşlarımızın ve işletmelerimizin yanında olmuştur.

İstihdam edilenlerin sayısı 2021 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 2 milyon 561 bin kişi artmıştır.

Türkiye büyüyen, güçlenen ve zenginleşen bir ülke olarak hayata geçirdiği reformlarla, pek çok uluslararası yatırımcının dikkatini çekmeyi başarmıştır.

Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin sağladığı etkin icra sayesinde birçok yıpratıcı operasyonlara karşı koyabilen Türkiye, atılan yerinde adımlar sonucunda üretim, imalat, tedarik, lojistik, gıda sevk zincirlerinde herhangi bir aksama yaşamamış, üretim çarkları döndürülmüştür.

Önümüzdeki süreçte küresel ekonomideki gidişatta, Covid-19 salgınının seyri etkili olacaktır. O sebeple Türkiye ekonomisi değerlendirilirken tüm dünyayı sarsan krizler yokmuş gibi davranmak, ekonomik güvenliğimizi tehdit eden gelişmeleri görmezden gelmek, Türkiye'nin belki de hiçbir ülkenin bu kadar uzun süre maruz kalmadığı terör mücadelesini dikkate almamak, gerçeklikten uzak bir değerlendirme aynı zamanda insafsızlık olacaktır.”

 TÜRKİYE HUZUR VE GÜVEN ADASIDIR

AKSU, güvenliğin olmadığı yerde özgürlükten, demokrasiden ve insan haklarından söz etmenin mümkün olmadığını ifade ederek, “Türkiye’nin yıllardır mücadele ettiği başta PKK/YPG, FETÖ, İŞİD, DHKPC olmak üzere, terör, bekamızı ve milletimizin birliğini tehdit ederken Türkiye'ye yönelik düşmanlığın da en etkili aracı hâline getirilmiştir. Bugün hem terörle hem de terörü besleyen unsurlarla yapılan mücadele sonucu çok şükür ülkemizin her yerinde huzur ve güven hâkim olmuş, ekonomik ve sosyal hayat canlanmıştır. Yapılan etkili mücadele sonucunda inşallah milletimiz, yakın zamanda, terör belasından tüm unsurlarıyla kurtulacaktır..” açıklamasında bulundu.

CUMHUR İTTİFAKI KARARLILIĞI İLE AŞILAMAYACAK SORUNUMUZ, ÇÖZÜLEMEYECEK PROBLEMİMİZ YOKTUR

Milliyetçi Hareket Partisi olarak önceliğin toplumsal meseleler ve çözümü olduğunu ve bu anlayışla 81 ili dolaşarak vatandaşlarla buluşulduğunu ifade eden AKSU; “Vatandaşlarımız devrevi sorunlardan kaynaklı bazı sıkıntıları olsa da bunu bir istismar aracı ve sokakları karıştırma vesilesi yapma emellerinden son derece huzursuzdur. Yalan ve istismar siyasetinden, aklıyla alay edilmesinden bıkmış usanmıştır.

 Önümüze set çekmek isteyenlerin her yolu denediği bir ortamda; Türkiye’nin terör, salgın, diplomasi ve ekonomi mücadelesine,  Kıbrıs’ta, Libya’da, Karabağ’da atılan tarihi adımlara,  Dünya çapındaki yatırımlara,  Batılı güçlerin karşı çıktığı Ayasofya camiinin açılışına,  Kısacası, samimiyetle verilen beka ve kalkınma mücadelesine kara çalınmasından rahatsızdır.

Allah’ın izniyle, ahlaki ve ekonomik temeli olmayan fiyat ve döviz kuru artışlarından kaynaklı sıkıntılı süreç el birliği ile aşılacak, ekonomideki bazı yapısal sorunların giderilmesiyle de bu sıkıntılarla tekrar karşılaşılmayacaktır.” dedi.

KİN VE ÖFKEYİ YARIŞTIRMAK YERİNE TÜRKİYE'NİN KUTLU GELECEĞİNİN İNŞASINA ODAKLANMAK YETERLİDİR

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Vekili AKSU, Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenlere, amaçları uğruna ülkemizi yangın yerine çevirmekten çekinmeyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “İnanıyoruz ki Türkiye, bölgesel ve küresel risk ve tehditleri bertaraf etmeye, fırsat ve imkânları değerlendirmeye ve millî kaynaklarımızı harekete geçirmeye devam ederek lider ülke ve küresel bir güç olma hedefini adım adım gerçekleştirecektir.

Bunun için, kin ve öfkeyi yarıştırmak yerine Türk milleti ortak paydasında buluşarak tarihimize, kültürümüze, kurumlarımıza, hukukumuza sahip çıkmak, Türkiye'nin kutlu geleceğinin inşasına odaklanmak yeterli olacaktır.  ” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Borsada devre kesici nedir? Borsa devre kesici neden ve nasıl uygulanır?

Borsada devre kesici nedir? Borsa devre kesici neden ve nasıl uygulanır?