20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset Yeni Sağlık Bakanı Memişoğlu ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan ilk açıklama

Yeni Sağlık Bakanı Memişoğlu ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan ilk açıklama

Türkiye'de yeni atanan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, görevlerine ilişkin ilk açıklamalarını yaptı. Memişoğlu, sağlık sektöründe yapılacak yenilikler ve hedefler hakkında detaylı bilgiler verirken, Kurum ise çevre, şehircilik ve iklim değişikliği konularında üzerinde duracakları stratejileri dile getirdi. Yeni bakanların bu önemli görevlerindeki heyecan ve kararlılıkları dikkat çekiyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni Sağlık Bakanı Memişoğlu ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan ilk açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevden affını istedi. Koca'nın yerine atanan Kemal Memişoğlu ilk açıklamasını yaptı. Bakan Memişoğlu açıklamasında "Vatanımız ve milletimiz için bu onurlu göreve beni layık gördüğü için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Görevimin gerektirdiği ağır sorumluluğu hakkıyla ifa edebilmek için var gücümle çalışacağım" dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki görevden affını istedi. Özhaseki yerine atanan Murat Kurum ilk açıklamasını yaptı. Bakan Kurum açıklamasında "Bayrağı devralacağımız Sayın Mehmet Özhaseki bakanımız gibi biz de başta asrın felaketinin yaşandığı tüm şehirlerimiz olmak üzere 81 ilimizin her köşesinde çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz" dedi.

Atama kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Fahrettin Koca'dan boşalan Sağlık Bakanlığı'na Kemal Memişoğlu atandı. Söz konusu atama Anayasa'nın 104 ve 106'ıncı maddeleri gereğince yapıldı.

BAKAN MEMİŞOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Bakan Memişoğlu, X üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin 53. Sağlık Bakanı olarak atanmış bulunmaktayım. Vatanımız ve milletimiz için bu onurlu göreve beni layık gördüğü için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Görevimin gerektirdiği ağır sorumluluğu hakkıyla ifa edebilmek için var gücümle çalışacağım. Allah utandırmasın. Saygı ve hürmetlerimle."


BAKAN KURUM'DAN İLK AÇIKLAMA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum X üzerinden ilk açıklamasını yaptı. Kurum açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. Bizi bu şerefli göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Çabamız, gayretimiz, mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmaktır.

Bayrağı devralacağımız Sayın Mehmet Özhaseki bakanımız gibi biz de başta asrın felaketinin yaşandığı tüm şehirlerimiz olmak üzere 81 ilimizin her köşesinde çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz. Rabbim üstlendiğimiz bu kutlu görevde bizi aziz milletimize mahcup etmesin."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İngiliz, Alex Pritchard Sivasspor’da

İngiliz, Alex Pritchard Sivasspor’da